Ny kyrkoherde i Falu pastorat

Nyhet Publicerad Ändrad

På söndag den 5 februari kl 11 i Falu Kristine kyrka firar vi mässa med mottagande av vår nya kyrkoherde Christina Eriksson. Alla är varmt välkomna att delta!

På plats på söndag finns biskop Mikael Mogren, kyrkoherde Christina Eriksson, kontraktsprost Camilla Nyberg m fl av pastoratets präster. Körerna Lillmariorna, Mariakören, Falu Kristine gosskör, Vox Maria samt Falu ungdomskör sjunger. Efter mässan serveras kyrkkaffe på Kristinegården, Kristinegatan 11. Alla är varmt välkomna till gudstjänst och kyrkkaffe!

Christina Eriksson är 57 år och innehar för närvarande kyrkoherdetjänsten i Gävle pastorat. Fram till 2013 verkade Christina under många år som präst och kyrkoherde i Göteborg. Christina och hennes familj bor i Folkärna.

 - Jag gläds mycket över att få komma till Falun och därmed "hem" till Västerås stift. Jag är glad att få vara präst och tycker ledarskap och utvecklingsfrågor är stimulerande. Bland mina första planer för våren finns att besöka alla  församlingar och också kyrkogårdsförvaltningen  för att börja lära känna medarbetarna och också de verksamheter som bedrivs. Jag ser fram emot många möten!, säger Christina Eriksson.

Falu pastorat består av fem församlingar som samverkar för att effektivisera administration och arbete. Organisationen har en samlad ledning med ett fullmäktige och kyrkoråd samt en kyrkoherde för hela pastoratet. I pastoratets verksamhet ingår också  kyrkogårdsförvaltningen.

Kontakt

Anders Brunnstedt, kyrkorådets ordförande epost: anders.brunnstedt@svenskakyrkan.se  tel. 070-577 31 48

Christina Eriksson, ny kyrkoherde, epost: christina.eriksson@svenskakyrkan.se  tel. 026-17 04 01