Sjukhuspräst Kimmo Sulila på besök i Församlingsgården 2016.
Foto: Camilla Arvidsson

Gränser

Nyhet Publicerad Ändrad

På onsdagsmorgonen fick personalen i Svenska kyrkan i Boden besök av sjukhuspräst Kimmo Sulila, som kommit för att hålla en utbildnings- och inspirationsförmiddag kring flykting- och integrationsarbete. Till grund för morgonens samtal låg filmen Gränser.

Flyktingarbete och integration är högaktuella ämnen med tanke på vad som sker både i Sverige och i världen. I onsdags hölls därför en utbildnings- och inspirationsförmiddag kring dessa frågor för all personal inom Svenska kyrkan i Boden. Den som höll i förmiddagens upplägg var sjukhuspräst Kimmo Sulila. Han medverkar även i filmen Gränser, som låg till grund för dagens samtal.  

I filmen medverkar också en rad kända profiler, bland andra utrikesminister Margot Wallström och musikern Jason ”Timbuktu" Diakté. Som namnet avslöjar handlar filmen om begreppet ”gräns”. Vad vi känner inför ordet, vilka associationer vi gör och hur vi påverkas av dem. Ordet kan verka abstrakt, men för miljontals människor är det en konkret mur man vill komma över.

Filmen beskrivs som en tidlös samtalsfilm med ett allvarligt budskap, men samtidigt finns också glädjen där. Filmen är ca en halvtimme lång - ta dig gärna tid att se den!