Foto: Mauri Simson

Tack för att du är med

Nyhet Publicerad

Varmt TACK till dig som väljer att vara                         medlem i Svenska kyrkan!

Du hjälper till och bevarar en del av vårt kulturarv som vi hari våra kyrkor. I Åmål har vi 10 kyrkor och kapell från 1200-talet och framåt. Tack vare dig finns det därför rum för vila och återhämtning, för gudstjänst och gemenskap. Du möjliggör också för dig och andra att använda kyrkan vid livets milstolpar såsom dop, konfirmation, vigsel och begravning.

För din medlemsavgift kan vi erbjuda alltifrån öppen förskola till caféverksamhet för daglediga, körer för alla åldrar, utbildning för unga ledare och studiegrupper kring livets och trons frågor. Tack vare dig har alla i Åmål möjlighet att komma på förstklassiga konserter, få tillfällen att se barn och barnbarn delta i musikaler och Luciatåg och mycket annat, utan att betala extra.

Genom din medlemsavgift stöttar du människor som har det tufft av olika skäl, antingen de är sjuka, i ekonomisk knipa eller behöver någon att prata med. Genom ditt bidrag finns vi med när bluesen är i stan eller det är hamnfestival. Vi inns också när katastrofer inträffar eller när olyckan är framme. Du gör det också möjligt för oss som är anställda att ta emot ungdomar som behöver praktik, vuxna som vill återgå i arbetslivet efter lång tids sjukdom och ge daglediga en uppgift som frivilligmedarbetare.

Detta och mycket mer möjliggörs genom ditt medlemskap.Tillsammans uppfyller vi Gyllene regeln: Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.  Tack!

Lotta Cohén
Kyrkoherde i Åmål