Anna drabbades av anorexi

Nyhet Publicerad Ändrad

Psykisk ohälsa bland unga ökar i Sverige. Vi möter Anna Nilsson från Landskrona som drabbades av anorexi. När hon mådde som sämst skrev hon avskedsbrev till sin familj.

diakonins månad

• Diakonins månad i september är ett ekumeniskt samarbete mellan kyrkor och organisationer. 2016 är fokus ungas psykiska ohälsa.
  • Idag finns det ett växande problem i samhället med att fler barn och unga inte mår bra – trots detta är det fortfarande tabubelagt och svårt att prata om och det saknas mycket kunskap om vad olika diagnoser innebär.
  • Tre av fyra har antingen själva- eller har någon anhörig som lever med psykisk ohälsa.
  • Sju procent av alla samtal till Bris handlar om suicid och det sker i snitt 8 000 suicidförsök per år i Sverige.
  • Begreppet diakoni hör hemma i kristet språkbruk. Det handlar om socialt arbete, på Kristi uppdrag. ”Diakoni är uppdraget till kyrkan grundad i Kristi kärlek, att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer.” Diakoni är praktiserad mänsklighet.

Källa: Sveriges kristna råd

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.