Norrköpings orgelvecka -Drottningen av instrument 9-16 oktober 2016

Nyhet Publicerad Ändrad

Orgelfestivaler arrangeras i ett flertal stora svenska städer, runtom i Europa - ja, i hela världen. Norrköping är inget undantag, som varannan höst arrangerar Norrköpings Orgelvecka. De allra flesta kyrkor har en orgel - titta får du se! Kyrkorgeln brukar ibland kallas Drottningen av instrument.

Nu är det snart dags för Norrköpings orgelvecka, som i år bär det stolta namnet Drottningen av instrument. Gästar gör organistnamn som Hans Fagius (professor, Lund), Bengt Tribukait (diplomorganist Stockholm) och Sara Michelin (domkyrkoorganist i Linköping). Dessutom får vi höra ett flertal av våra Norrköpingsorganister.

Festivalveckan avslutas med en storartad festkonsert med stor kör, orkester och orgel där verket Te Deum av Otto Olsson bland annat framförs.

Läs mer och hitta festivalprogrammet här!