Vadstena och Dals församlingar

Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Världens barn

Vill du bidra? Alla gåvor är välkomna. Behoven är enorma, men tillsammans gör vi skillnad!

vill du ge en gåva?

SMS:a VB25, VB50 , VB75, VB100, VB150 eller VB200 mellanslag 0584 till 72999 så skänker du motsvarande belopp.

Swisha till nr 9019506. Ange VB17 0584 i meddelandefältet.

Du kan också gå in på www.varldensbarn.se för att välja andra sätt att stödja Världens Barn.

Vill du hjälpa till med insamlingen?

Kontaktperson i Vadstena är Marianne Karlssson 0143-29859. Förutom att gå med bössa kan du bidra på många olika sätt. Det är bara din fantasi som sätter gränser! Din hjälp behövs!

om världens barn

Genom Världens Barn får en stor mängd projekt runt om i världen stöd varje år och många av de barn som har det allra svårast ges möjlighet till skolgång och tryggare omständigheter i livet.

Världens barn är ett rikstäckande initiativ av Radiohjälpen som tillsammans med Sveriges Television, Sveriges Radio, 15 humanitära organisationer och engagerade människor i landets 290 kommuner samlar in pengar till förmån för världens mest utsatta barn. Kampanjen pågår under vecka 39 och 40 då frivilliga genomför insamlingar genom alltifrån att skramla bössa till att arrangera motionslopp, konserter och loppisar. Samtidigt engagerar samtliga 25 P4-kanaler sina lyssnare och samlar in till kampanjen, medan SVT sänder kampanjinslag och den stora Världens Barn-galan.

Liksom tidigare år pågår Kommunkampen som på många håll bidrar till en kraftsamling och stort engagemang. I år ska mest generösa kommun, storstad och län utses – samt årets uppstickare! Läs mer om kampanjen på www.varldensbarn.se eller kontakta en regionsamordnare för information om vad som händer i ett specifikt område. Kontaktperson i Vadstena är Marianne Karlssson 0143-29859.

Just nu växer många barn upp i flyktingläger, bor i plåtskjul eller tvingas leva på gatan. Naturkatastrofer och undermåliga strukturer gör barnen till enkla byten för exploatering, kriminalitet eller övergrepp. Sedan Världens Barn startade 1997 har närmare 1,5 miljarder kronor samlats in till långsiktig hjälp åt världens mest utsatta barn och de insamlade medlen går till att förändra villkoren för de barn som har det allra tuffast. Genom projekt med fokus på utbildning, hälsa och framtid får dessa barn de nödvändiga verktygen att lyfta sig ur fattigdom och orättvisor.