Välkommen som medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

VAD BLIR JAG EN DEL AV?

Svenska kyrkan är en del av den världsvida Kristna kyrkan. Vi är en luthersk evangelisk kyrka. Som medlem blir du del av en församling och ett nätverk som sträcker sig över Sverige och världen. I kyrkan samlas vi i bön och lovsång till Gud - Jesus Kristus är kyrkans hörnsten och varje döpt medlem en levande byggsten. Svenska kyrkan vårdar också en betydande del av vårt lands historia och kulturarv - som medlem medverkar du i högsta grad till detta.

Östra Ryds församling är en av Linköpings stifts allra minsta självstyrande enheter. I en tid där sammhällsutvecklingen går mot centralisering och urbanisering vill vi gå en annan väg med Gud med närhet och småskalighet i fokus. Ditt medlemskap är oerhört viktigt för att vi ska kunna fortsätta vara kyrkan mitt i byn i Gårdeby, Östra Ryd och Västra Husby socknar!

Som medlem i Östra Ryds församling

Ett axplock ur församlingens verksamhet

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.