Musikverksamhet

Magnificat, uruppförande mars 2017

Uruppförande: Magnificat av Mauricio de Carvalho, 17/3 kl 18
Kyrkefalla kyrkokör med vänner
Symfoniorkester, konsertmästare Staffan Schein
Dirigent Jenny de Carvalho

A TALE OF A GRAIL, URUPPFÖRANDE MAJ 2017
Musiken är skriven 2016 av Mauricio de Carvalho, för orkester och kör och det är första gången det framfördes. Vid samma tillfälle  framfördes det kända verket Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson, en lyrisk svit för sopran och barytonsolist, recitation, blandad kör och orkester, skrivet 1946 till text av Hjalmar Gullberg.

Solister är Gunilla Widén och Björn Berling. Komminister Anna Berggren reciterar. Konserten var ett samarbete mellan Hjo och Tibro församlingar och framfördes i Hjo kyrka lördag 20 maj samt i Kyrkefalla kyrka, Tibro söndag 21 maj. Konsertmästare var Staffan Schein, med musiker från Jönköpings Sinfonietta, Svenska kammarorkestern i Örebro, Göteborg Wind Orchestra samt frilansare.

Foto: Illustratör: Viktoria de Carvalho

Medverkade gjorde Hjo kyrkokör och Kyrkefalla kyrkokör med vänner. Dirigenter var organisterna Emma Stjernberg och Jenny de Carvalho.

För att fånga allmänhetens intresse spelade Kyrkefalla kyrkokör in en musikvideo inför detta projekt. I den fantastiska skogen strax öster om Tibro finns en trappa kvar till ett sedan länge försvunnet skolhus. En utmärkt plats för en kör att sjunga, beslutsamma riddare att galoppera fram och illustrera forna legender. Kanske även en plats att möta Gud förklädd?...