Svenska kyrkan i Örebro

Svenska kyrkan i Örebro Besöksadress: Storgatan 27, 70363 Örebro Telefon: +46(19)154500 E-post till Svenska kyrkan i Örebro

Kolla in höstnumret av "Örebro – Mitt i livet"

Språk och gränser. Det är temat för höstnumret av tidningen "Örebro – Mitt i livet". I tidningen hittar du flera exempel på människor som vill överbrygga gränser och bryta ner främlingskap.

I år det tio år sedan nätverket för religionsdialog, Tro möter tro, bildades i Örebro. I höstnumret av "Örebro – Mitt il ivet" möter du tre av de personer som är engagerade i nätverket: Åsa Nausner som arbetar som strateg för möten över gränser inom Svenska kyrkan Örebro pastorat, Ola Frideblad, teolog och projektledare på allaktivitetshuset Tegelbruket och Hazim Gurda, imam i den Bosniska islamiska församlingen i Örebro.

Tävla och vinn kokbok

Och det finns fler exempel. Möt Martti Paananen, ny präst i den sverigefinska verksamheten i Örebro pastorat, läs om Linda Eriksson som arrangerar en pilgrimsvandring för personer med dövblindhet och läs om Clara Toll, ungdomsledare i Svenska kyrkan som startat ett fotbollslag för nyanlända tjejer.

Dessutom har du chans att vinna Linn Elvkulls nya kokbok "Bokklubbens bästa".

Nyfiken? Klicka på bilden av tidningens framsida och kolla in mer.

Klicka på bilden, så kan du läsa hela tidningen digitalt. Bild: Magnus Wahman

Redaktion och kontakt

Vi som arbetar med tidningen "Örebro – Mitt i livet" är Cecilia Andersson, Maria Andersson, Andreas Axinge, Therese Blixt, Marie-Anne Gustafson, Jenny Holmberg, Lisbet Kjellin och Eva von Walter.

Du når oss på telefon 019-15 45 21 eller e-post orebro.mittilivet@svenskakyrkan.se. Du kan också skicka e-post direkt till Jenny Holmberg .

"Örebro – Mitt i livet" ges ut av Svenska kyrkan i Örebro och distribueras fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Örebro pastorat.