Foto: Josefin Casteryd/IKON

Höstens verksamheter

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen till höstens mötesplatser som erbjuder gemenskap och delaktighet, oavsett om du sjunger i kör eller vill prova meditation.

Kom och prova något nytt i höst! Kanske vill du sjunga i kör, vara scout, träffa andra småbarnsföräldrar, mötas och samtala om en god bok eller prova på meditation?

Känner du att du skulle vilja göra något för någon annan och är nyfiken på att vara volontär? Är du ung och skulle vilja träffa andra ungdomar?

Oavsett vem du är, vad du tror på och vad du vill, så är du varmt välkommen!

Klicka på bilden ovan för att läsa Höstfoldern i helskärmsläge.

Ett större sammanhang

Det finns situationer där jag känner mig liten och maktlös och totalt beroende av min omgivning. De gånger jag kommer ut på det öppna havet och vågorna slår in mot båten kan det kännas så, eller när jag är ensam på fjället och vidderna brer ut sig omkring mig. På försommaren gjorde vi en församlingsresa till Storforsen tillsammans med ett 70-tal glada församlingsbor. Då, vid den stora forsens brus med krafter som man knappt kan ana, kände jag samma sak. Jag tänker att det är en nyttig känsla, en erfarenhet som stämmer till ödmjukhet. Jag är en del i ett större sammanhang. Min kraft är begränsad och jag är inte världens centrum. Men allt vilar i Guds hand, även jag. Jag läser Davids ord i psalm 8 och delar hans förundran över att vara människa, över att vara skapad som del i allt det fantastiska vi har omkring oss, över att vara liten och stor på en och samma gång.

När jag ser din himmel,
som dina fingrar format,
månen och stjärnorna du fäste där,
vad är då en människa att du tänker på henne, en dödlig att du tar dig an honom?Du gjorde honom nästan till en gud,
med ära och härlighet krönte du honom.
Du lät honom härska över dina verk,
allt lade du under hans fötter:
får och oxar, all boskap,
och markens vilda djur,
himlens fåglar och havets fiskar,
allt som vandrar havets stigar.
Herre, vår härskare,
väldigt är ditt namn över hela jorden.

/Mats Björk, kyrkoherde

Klicka på bilderna för att komma till respektive verksamhet.

Barn och familj

Här har vi samlat olika aktiviteter för barn och familj som till exempel scouterna och Liten och stor. Varmt välkommen!

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ung i kyrkan

Svettas i en sporthall, prata ut om respekt och relationer eller bara hitta ett skönt häng för fredagskvällen. Det finns bredd i Piteå församlings aktiviteter för unga Piteåbor. Kanske finns någonting för just dig.

En blond kvinna dricker kaffe.

Mötesplatser för daglediga

I relation till varandra och i gemenskap kan vi växa. Välkommen till höstens grupper och träffar för dig som är ledig på dagen.

En kyrkoorganist använder orgelns fotpedaler.

Musik och körer

Att sjunga är både roligt och hälsosamt. Glädje åt både utövare och åhörare! Och du, det är kostnadsfritt att delta. Församlingen erbjuder även musikundervisning på exempelvis orgel. Läs mer här!

En präst står med knäppta händer.

Fira gudstjänst

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

Plats för ditt engagemang

Att bygga församling handlar inte enbart om olika prestationer utan om att dela liv och göra skillnad.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Mångkulturella mötesplatser

Piteå församling arbetar aktivt för integration och inkludering av våra nya Piteåbor för att de ska känna sig hemma och stanna hos oss.

Teckenspråkig verksamhet

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är döv, teckenspråkig eller finns i en teckenspråkig omgivning. Piteå församling erbjuder bland annat gudstjänster och caféträffar på svenskt teckenspråk. Församlingens teckenspråkiga medarbetare är Anna Yttergren, präst.

Sjukhuskyrkan

Stöd i krishantering, samtalspartner vid livets tuffa frågor och omsorg för individen - vid avgörande ögonblick finns Sjukhuskyrkan på plats.

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en man och en kvinna.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Diakoni - kyrkans sociala omsorg

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete och betyder omsorg och respekt för varje människa. Utgångspunkten är glädjen och kärleken från Gud.

Om Piteå församling

I Piteå församling ska alla känna sig välkomna. Det ska finnas aktiviteter som passar många olika intressen och uttryckssätt.