Ny kyrkoherde välkomnas i Arnäs kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

Arnäs och Gideå-Trehörningsjö församlingars nya kyrkoherde heter Camilla Nordström, är en god lyssnare och vill möjliggöra för fler att känna sig delaktig i kyrkans arbete. På söndag välkomnas hon vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Arnäs kyrka.

Camilla Nordström är 48 år, uppväxt i Ullånger och nu bosatt i Sjöland. Hon blev präst 1999 och är väl bekant med de båda församlingarna där hon arbetat de senaste åtta åren. I höstas tog hon över ledarpinnen.
– Det känns väldigt inspirerande och roligt eftersom jag vet vad jag kan bidra med som kyrkoherde, säger hon.
Det är fyra ledord som hon har med sig till det nya jobbet.
– Det handlar om kommunikation, delaktighet, gemenskap och samverkan. Det behöver vi jobba med i allt vi gör. Framför allt vill jag jobba för att möjliggöra att så många som möjligt får möjlighet att ta ansvar och vara delaktiga i församlingen.

Camilla Nordström beskriver sig själv som en god lyssnare. Hon uppskattar samtal, att få del av människors livsberättelser. En resa till Indien och Nepal har påverkat henne mycket, både som människa och präst. Hon vistades där under knappt ett år på 90-talet och mötte många sökande människor som bar på en stark längtan.
– Man behöver inte vara rädd för det okända. Var jag än befinner mig, vilka jag än möter, så är Gud där. Vi är först människor, tro och identitet har vi med oss och kan vara olika, men det grundläggande planet är att vara människa, säger hon.  

På söndag den 17 januari tas Camilla Nordström officiellt emot som kyrkoherde i samband med gudstjänsten klockan 10 i Arnäs kyrka.  

Kontaktperson:
Kajsa Åslin, pressekreterare på Härnösands stift, 070-355 00 17