Tredje gången gillt för Elvismässan!

Nyhet Publicerad

Bättre sommarväder än vad det var på söndagen kan det knappt bli i Lycksele. Många, närmare 200, var varma och lite lata i hettan men kom ändå till Gammplatsen för att vara med om årets version av Svenska kyrkans Drive-In-gudstjänst och Elvismässa.

Foto: Olle Thoors

Bänkraderna fylldes snabbt av sittande och en efter en rullade bilarna fram på gräsmattan framför utescenen. Här syntes nya och gamla fordon och en och annan entusiastbil tack vare helgens uppstart av Motorveckan. Ett motorcykelgäng passade på att delta i mässan och samtidigt vila i skuggan under de stora tallarna.

Foto: Olle Thoors
Foto: Olle Thoors
Foto: Olle Thoors

Det satsas extra mycket på Elvismässan musikaliskt och allsång med några av ”Kungens” mest kända låtar uppskattas mycket av publiken. Ett hopplock av duktiga sångare och instrumentalister fick det att svänga gott och publiken hade nog gärna velat applådera under gudstjänsten.
Sång; Jeanette Gustafsson, Elenor Thrombeck, Anna-Maja Nilsson, Janne Lennartsson, Lars-Åke Linder, Lennart Marklund.  Åsa Lindström, piano och sång, Evelina Kyrk, bas, Adam Björklund, gitarr och Edvard Källstedt, trummor.
Desto varmare bifall fick dock ensemblen efter sista låten och det syntes att alla som stod på scenen hade jättekul.

Foto: Olle Thoors

– Det är viktigt och positivt att kunna nå ut så här till människor med mässan och nattvarden som är det viktigaste Svenska kyrkan har, säger Birgitta Nordin, sjukhuspräst i Lycksele och även dagens liturg tillsammans med Kerstin Unée-Melander från Norrängskyrkan som höll gudstjänstens predikan.

Kerstin Unée-Melander, predikant och Birgitta Nordin, liturg
Kerstin Unée-Melander, predikant och Birgitta Nordin, liturg Foto: Olle Thoors
Ett mycket nöjt bilburet sällskap ur publiken;
Ett nöjt sällskap i publiken: Barbro Norberg, Jonas Arnstråle, Ellinor Målaredotter, Lars Lindström och Esbjörn Eliasson. Foto: Olle Thoors