Nyheter för skolan inför hösten

Nyhet Publicerad

Vi är nu mitt i sommaren och semestern och det kan kännas avlägset med skolstarten i augusti, men mycket händer även om semestern satt igång.

I slutet av juni fick rektor Lotta Tham besked om att hon fått den rektorstjänst som hon sökt i Upplands Väsby, vilket betyder att hon kommer att sluta som rektor på S:ta Maria skola i augusti. Lotta har varit rektor på skolan i fem år och vi är tacksamma för allt hon bidragit med under dessa år. Samtidigt får vi önska henne allt gott för framtiden och lycka till i den nya tjänsten.

Eftersom det är semestertider och svårt att hinna få ut en annons och rekrytera så har huvudmannen, Knivsta pastorat, utsett Irene Molander att vara tillförordnad rektor och tillika förskolechef under hösten.

Vid Irenes sida kommer Agnetha Malmer att fungera som biträdande rektor för skolan.

Irene är förskolechef för S:ta Maria förskola sedan 2011 och känner verksamheterna i huset väl. Hon har genomgått delar av rektorsprogrammet sedan tidigare och har mångårig chefserfarenhet. Dessutom är hon väl bekant för många av de skolelever som tidigare gått på S:ta Maria förskola.

Agnetha har funnits hos oss under det senaste året, och då i rollen av administrativt stöd för rektor/skola. Sedan tidigare har hon dock arbetat som lärare i många år och också fungerat som arbetslagsledare för lärare. Till hösten är hon antagen till den första delen av rektorsprogrammet.

Irene och Agnetha kommer att ha ett nära samarbete kring S:ta Maria skola och se till att det blir en bra verksamhet och hösttermin för både personal, barn och föräldrar.

Lotta Tham är kvar som ansvarig rektor till och med 7 augusti och har kvar sin anställning till och med 19 augusti. Under den senare perioden kommer hon dock att behöva ägna en del tid åt sitt nya uppdrag, samt att hon får tid för överlämning och dokumentation. Det blir också tillfälle att avtacka henne för de insatser hon gjort under sina fem år hos oss.

Agnetha börjar som biträdande rektor 1 augusti och Irene startar som tillförordnad rektor den 8 augusti.

Om ni har frågor inför skolstarten så går det bra att maila Irene: irene.molander@svenskakyrkan.se

Irene har semester vecka 29-31. Åter i tjänst 8 augusti.

Agnetha har semester vecka 27-31. Åter i tjänst 3 augusti.

 

Med denna information vill vi så önska er alla en fin sommar!

 

Olof Norberg, bitr kyrkoherde
Kerstin Eskhult, ordf personalutskottet
Irene Molander
Agnetha Malmer