Foto: IKON

Vägar till tro

Det finns många vägar för människor att komma till tro. Gudstjänstlivets gemenskap och bönen är central i den kristna kyrkan. Vid sidan av den finns bibelstudium, filmkvällar, samtal, pilgrimsvandringar och många andra sätt att komma till tro på.

Alpha - utforska grunderna i kristen tro

Alpha består av en gemensam måltid, undervisning och samtal. Vi möts för att få uttrycka både tro och tvivel, och för att fundera kring livets viktiga frågor. Under våren finns två olika Alpha-grupper i Solberga pastorat: en för seniorer och en som är öppen för alla åldrar.

Bibelstudier

Vi fikar, läser och begrundar bibelställen tillsammans med präst i församlingshemmen. Läs mer här.

Cellgrupp

Vi har cellgrupper för alla åldrar - eller rättare sagt: Det kan finnas cellgrupper. Dessa grupper är inte kontinuerliga utan bygger på, och drivs av, enskilda församlingsmedlemmar. Det är en plats där vi fikar, bryr oss om varandra, ber och studerar en bok eller läser ur Bibeln.

Konfirmation för dig som är vuxen

Det är aldrig för sent att bli konfirmerad. Också när man blivit vuxen kan man ju ha intresse av samma frågor som konfirmandtiden handlar om.

Sjung i kör!

Musik skall byggas av toner, röster, lek, spel och glädje. Framför allt av glädje! Välkommen gamla såväl som nya körmedlemmar! Här finns våra vuxenkörer samlade.

Gudstjänster

Att fira gudstjänst är en av församlingens grundläggande uppgifter. I Solberga pastorat - Solberga, Jörlanda och Hålta församlingar - firar vi gudstjänst flera gånger i veckan.

Gemenskapsträffar

Varje termin ses vi under gemenskapsträffar i pastoratets olika församlingshem. Välkommen att lyssna till intressanta föredrag och knyt nya vänskapsband.