Foto: Magnus Aronson /IKON

Församlingsverksamhet

I de båda församlingarna pågår en mängd olika verksamheter. Det är allt från dop, vigsel, konfirmation och begravning till körer, barngrupper, hantverksträffar och mycket annat. Ta en titt!

Dop

Ett barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er. I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Konfirmation

Livet är fullt av funderingar och frågor. Varför händer vissa saker, andra inte? Vem är jag? Vem är Gud? Som konfirmand får du får du tillfälle att fundera och prata om allt mellan himmel och jord med våra duktiga ledare och pedagoger. Läs mer om konfirmation här.

Vigsel

Vigsel och bröllop är en fest. Ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner. En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Begravning

Svenska kyrkan har hand om begravningsverksamhet och begravningsplatser för alla svenskar, även de som inte tillhör kyrkan. Att vi sköter det uppdraget på rätt sätt granskas av oberoende begravningsombud.

Barn och Unga

Svenska kyrkan vill erbjuda en trygg och skapande miljö där barnen kan dela tro och livsfrågor på sina villkor. En plats där barn alltid är välkomna och får känna sig hemma. Där var och en är älskad för sin egen skull.

Detaljbild av orgeln framme i Vännäs kyrka i Vännäsby

Musik och körer

Musiken är en viktig del i församlingslivet. Orgel, piano, gitarr eller kanske en trumma. Vi vill att musik och sång ska få fylla vårt pastorat med värme och glädje.

Gudstjänst

Gudstjänsten är ett sätt för oss som kristna att mötas, dela gemenskap och be tillsammans. I gudstjänsten får vi dels dela gemenskap med varandra men också med Gud genom bön, sång, nattvard och Bibeln.

Diakoni - Socialt arbete

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Uppdraget är att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för detta är Guds kärlek, som den möter oss i människan Jesus Kristus.

Vårhimmel genom ett kyrkfönster i Vännäsby

Kyrkor, kapell och övriga lokaler

I våra församlingar har vi många fina kyrkor, kapell och lokaler.

Kalender

Här kan du läsa om kommande händelser i pastoratets kalender.