Foto: Sara Andersson

Glädje, fotboll och mångfald under Piteå Summer Games

Nyhet Publicerad Ändrad

Första helgen i juli hölls den årliga fotbollsfesten Piteå Summer Games där Svenska kyrkan är en självklar aktör.

Barn och ungdomar från olika hörn runt om i världen samlas i Piteå under några dagar för att spela fotboll och ha roligt. Piteå Summer Games får hela staden att bubbla av fotbollsfeber och glädje!

Piteå församling har sedan flera år tillsammans med Hortlax församling, Norrfjärdens församling och Luleå stift funnits i ett gemensamt tält på Noliaområdet - Mixed Zone.

Mixed Zone är ett aktivitetsområde med flera olika aktiviteter som till exempel vattenbar, café, tipsrunda, sång och rytmik, pyssel, tävlingar, armband, sagostunder lego, rutschkana och mycket mer. Temat i Mixed Zone är mångfald och området är välbesökt och uppskattat.

I "kyrktältet" i Mixed Zone finns också Time out – en plats att ta igen sig i sköna soffor, legobyggande och lek. All behållning i caféet gick till Svenska kyrkans internationella arbete. Totalt samlades 2 106 kronor in via caféet.

Vi är glada att vara en del av så mycket glädje, gemenskap, laganda, mångfald och möten som denna helg bjuder på.

Mixed Zone består av Svenska kyrkan, Pireva, Piteå kommun, SISU, Unicef, Biblioteken i Norrbotten, Newbody, Nolia och Piteå Extremesport.