Foto: Sofia Imberg Bergman /Lagunda

Veckans sommarkyrka: Fittja kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

29 juni-2 juli är Fittja kyrka veckans sommarkyrka. Kyrkan är dessa dagar öppen 14.30-18.30. Dagarna som sommarkyrka inleds med mässa 14.30 på onsdagen och avslutas med andakt med musik lördag klockan 18. Passa på att besöka veckans sommarkyrka!

I tio veckor under sommaren står en kyrka per vecka i fokus. Nu har turen kommit till Fittja kyrka. 

Kyrkan är öppen onsdag-lördag 14.30-18.30. Andakt varje dag 14.30 (onsdag 14.30 mässa som inledning på sommarkyrkan) och 18.00. På lördag kväll klockan 18 firas andakt med musik som avslutning av sommarkyrkan i just denna kyrka. Passa på att titta in i kyrkan, strosa en stund, prata, var med på andakt, drick kaffe och titta extra på de där detaljerna du aldrig tänkt på förut.

I kyrkan finns sommarungdomar och frivilliga tillsammans med någon av församlingens pedagoger eller ungdomsledare. De visar gärna kyrkan, ser till att det finns information av olika slag, delar ut program för sommaren och serverar enkelt kaffe.

Kyrkorna som kulturarv

Under kyrkveckorna blir det extra fokus också på det kulturarv som kyrkorna utgör, och tillfälle att upptäcka dem på olika sätt. Vem vet, kanske du upptäcker nya detaljer i favoritkyrkan, eller helt nya kyrkor i trakten? För att ytterligare inspirera till att upptäcka kyrkorna kommer det att finnas material för både stora och små - ta med släkt och vänner på utflykt och upptäck kulturarvet tillsammans!