Foto: Louise Hedberg/Joakim Carlström/IKON

1/6: Passa-på-dag för dop och vigsel!

Nyhet Ändrad

Vi gör det enkelt och fint, utan praktiska förberedelser. Välkommen lördag 1 juni mellan kl. 10.00-13.00 till S:t Jakobsgården. Dopet/vigseln sker sedan i Jakobs kyrka, Hudiksvall. Boka er tid här (tar tiderna slut ring församlingsexpeditionen.)!

Det ska vara enkelt

Tanken med Passa-på är att underlätta. Det ska vara enkelt att låta döpa sig, sitt/sina barn eller gifta sig. Det behöver inte ta tid, pengar och kraft i anspråk. Och framförallt - det är aldrig försent!

Vi vill ge möjlighet att på ett enkelt sätt låta alla ta del av dopets gåva och eller Guds välsignelse över äktenskapet.

Behöver vi ordna något?

Det enda som behövs är

Vid dop: personnummer och vid barndop båda vårdnadshavarnas samtycke (underskrift om en målsman inte närvarar vid dopet).

Vid vigsel: Giltig hindersprövning (kontakta skatteverket), ring/ringar.

Hur går det till?

Det är enkelt! Vi står för präst, vaktmästare, musiker och solist och ser till att det blir en glad och högtidlig stund.
Den/de som ska döpas/vigas kommer till S:t Jakobsgården och möts av en präst som går igenom gudstjänsten och samtalar lite om dopets/vigselns innebörd. Under samtalet väljs psalmer och eventuell solosång (finns ett urvala att välja bland) och ni följs till  kyrkan och firar en fin dop/vigselgudstjänst tillsammans.

Måste vi ha speciella kläder?

Ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det går att låna dopklänning, eller dopdräkt (konfirmandkåpa) om sådan önskas vid dop.

Får jag/vi ha med oss gäster?

Ja, det går bra att bjuda med den närmaste familjen eller några goda vänner och eventuell dopfadder (som själv ska vara döpt).  (ca 15 st)

Finns fotograf på plats?

Enklare fotografering kan ordnas av församlingens personal på plats. Önskas det så säg till när du/ni kommer till kyrkan.

Vad händer efter gudstjänsten?

Efter dopet/vigseln bjuder församlingen på tårtfika som husmor Lena har förberett i S:t Jakobsgården.

Boka en tid här nedan, senast måndag 25 maj, eller genom att klicka på länken Boka dop. Glöm inte att fylla i namn, om ni önskar tårtfika efter dopet/vigseln och antal gäster. 

Tar tiderna slut eller du/ni har frågor ring församlingsexpeditionen 0650-54 07 84.

Foto: Magnus Aronsson/IKON

Dop/vigseltid 10.00-11.00

Här kan du/ni boka en tid för dop/vigsel under Passa på dagen. Välkommen!

Boka tid

Dop/vigseltid 10.30-11.30

Här kan du/ni boka en tid för dop/vigsel under Passa på dagen. Välkommen!

Boka tid

Dop/vigseltid 11.00-12.00

Här kan du/ni boka en tid för dop/vigsel under Passa på dagen. Välkommen!

Boka tid

Hudiksvallsbygdens församling

Församlingsexpedition: 0650-54 07 84 (säkrast måndag-torsdag, 10-12) 

Besöksadress: S:t Jakobsgården, Olof Bromans gata 8, 824 43 Hudiksvall

Postadress: Hudiksvallsbygdens församling, Box 1022, 824 11 Hudiksvall 
E-posthudiksvallsbygdens.forsamling@svenskakyrkan.se

Bankgiro: 111-1541  Swishnummer: 123 515 73 91

Åt mig har getts all makt i him­len och på jor­den. Gå därför ut och gör al­la folk till lärjung­ar: döp dem i Fa­derns och So­nens och den he­li­ge An­dens namn...

Jesus i Matt 28
En bebis i dopklänning. Någon håller i barnets hand.

Dop

Den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan, som består av alla kristna genom alla tider. När dopet sker i Svenska kyrkan blir den döpta också medlem i just Svenska kyrkan.

Vigsel, bröllop och välsignelse

Kärleken är mer än en känsla och ni vill bekräfta ert beslut att leva - för alltid - tillsammans. Grattis! Dags att planera vigsel.