Veckans sommarkyrka: Gryta kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

15-18 juni, onsdag-lördag, är Gryta kyrka öppen 14.30-18.30. Passa på att besöka veckans sommarkyrka! Andakt som inledning varje dag 14.30 (onsdag mässa) och som avslutning18.00.

I tio veckor under sommaren står en kyrka per vecka i fokus.

Kyrkan är öppen onsdag-lördag 14.30-18.30. Andakt 14.30 (onsdag mässa) och 18.00. Passa på att titta in i kyrkan, strosa en stund, prata, var med på andakt, drick kaffe och titta extra på de där detaljerna du aldrig tänkt på förut.

I kyrkan finns sommarungdomar och frivilliga tillsammans med någon av församlingens pedagoger eller ungdomsledare. De visar gärna kyrkan, ser till att det finns information av olika slag, delar ut program för sommaren och serverar enkelt kaffe.

Kyrkorna som kulturarv

Under kyrkveckorna blir det extra fokus också på det kulturarv som kyrkorna utgör, och tillfälle att upptäcka dem på olika sätt. Vem vet, kanske du upptäcker nya detaljer i favoritkyrkan, eller helt nya kyrkor i trakten? För att ytterligare inspirera till att upptäcka kyrkorna kommer det att finnas material för både stora och små - ta med släkt och vänner på utflykt och upptäck kulturarvet tillsammans!

Hela listan över när kyrkorna är öppna i sommar finns på Öppna sommarkyrkor 2016