Foto: Lasse Skölving

Fullt i parken!

Nyhet Publicerad

15 par vigdes under drop in–vigsel på nationaldagen.

 På nationaldagen anordnade församlingen drop in–vigsel i Rålambshovsparken. Vid dagens slut hade det blivit 15 vigslar och två par som förnyat sina löften.
Lasse och Berit Schreij är ett av paren som blir vigda i det vita tältet.
–Vi har pratat om att gifta oss under en längre tid och tyckte det var dags att genomföra det på 10 årsdagen av vår förlovning. Drop in -vigsel tyckte vi var en bra lösning då vi inte ville slå på stora trumman med ett jättekalas.

stort intresse

Ja! Lasse och Berit Schreij under vigselakten i Rålambshovsparken.
Foto: Lasse Skölving

Prästen Malin Karlsson-Lööf som till vardags arbetar i Kungsholms kyrka berättar att det var första gången församlingen arrangerade drop in-vigsel. Det var stort intresse redan innan och församlingen hade förberett sig med präster och musiker. Ett flertal volontärer fanns på plats och ställde upp som vittnen om det behövdes.
–Det blev en härlig dag fylld av kärlek mitt i allt folkvimmel, så som livet är på riktigt. Särskilt tänker jag också på de två par som förnyade eller påminde sig själva och varandra de vigsellöften de avgett många år tidigare. Jag tänker att det är fint att liksom stanna upp och påminna sig och göra nya minnen. Härligt med alla människor som bara råkade gå förbi, stannade upp och var med om en gudstjänst som manifesterande kärleken. Ja allt blev så fint och vackert. Jag hoppas att vi kan göra om det nästa år, säger Malin Karlsson-Lööf.

Text: Lasse Skölving