Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Förklädd Gud i två kyrkor

Nyhet Publicerad

Det älskade körverket framförs i kyrkorna i Djura och Gagnef den 18 och 19 juni.

Förklädd Gud - ett av landets mest älskade körverk framförs i Djura kyrka den 18 juni och i Gagnefs kyrka den 19 juni.

Musiken till Förklädd Gud skrevs av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Verket uruppfördes 1940, mitt under brinnande världskrig. Tyskland hade intagit Polen och skulle en vecka senare invaderat Norge och Danmark. Hjalmar Gullbergs text gav ett budskap om medmänsklighet och hopp.

I de två konserterna medverkar Kyrkokörerna i Djura, Gagnef och Dala-Floda tillsammans med enskilda körsågare samt solisterna Michael Boström Eric, baryton, och Henrikke Gröndahl, sopran. Per Wålstedt, bonde och poet från Dala-Floda, är recitatör.

Konsert "Förklädd Gud"
Djura kyrka