Tre riksspelmän konserterar i Gagnefs kyrka.

Konsertprogram i Gagnefs kyrka

Boka in redan nu i din kalender!

Söndag 19 juni 19.00 - "Förklädd Gud"

Kyrkokörerna i Gagnef, Floda och Djura samt Campanulakören från Dala-Floda framför Lars-Erik Larssons "Förklädd Gud" med text av Hjalmar Gullberg. Verket är en lyrisk svit från 1940.

Solister är Michael Boström-Eric, baryton, och Henrikka Gröndahl, sopran. Anders Inge spelar orgel och Liselotte Ambjörn dirigerar. Per Wåhlstedt, Dala-Floda, reciterar.

Konserten framförs även lördagen den 18 juni kl. 18.00 i Djura kyrka.

Fri entré. Kollekt tas upp.

Midsommarafton fredag 24 juni 21.00 - "Midsommarljus"

Musik av och med Anders Inge, kantor i Gagnefs församling.
Entré 100 kr.

Söndag 3 juli 19.00 - Treitlerkvartetten

De prisbelönta medlemmarna i Treitlerkvartetten, Oscar Trietler, Caroline W Treitler, Jonna Inge och Emma Beskow är fyra unga kammarmusiker som funnit varandra i sin gemensamma passion för kvartettspelets konst.

Treitlerkvartetten.
Treitlerkvartetten. Foto: Privat

Kvartetten i sin nuvarande konstellation har funnits sedan våren 2012 då den gav en mycket uppskattad konsertserie i Stockholm. Sedan dess har kvartetten gett en mängd konserter runt om i Sverige och har även fått inbjudningar från arrangörer i Italien och USA.

Vid Gagnefs konserten spelas kvartetter av  Ravel och Beethoven.

Söndag 10 juli 19.00 - Folk, jazz & Bach

Riksspelmännen Hans Kennemark, Pelle Gustavsson och Stefan Wingefors (stora bilden i topp på sidan) gästar Gagnefs kyrka med programmet "Folk, Jazz & Bach på svenska". De är tre mycket skickliga musiker som trollbinder med folkmusik, jazz och klassiskt i ett virtuoseri man sällan hör.

Hans Kennemark är även känd som kompositör till folkmusik mässan "I välsignan och fröjd".

Söndag 31 juli 19.00 - från koral till Ellington

Jazzsaxofonisten Christer Persson  spelar välkänt och okänt med organisten Anders Inge.

Söndag 7 augusti 19.00 - Unikt akustiskt

Upplev musikanten Thomas Lundkvist hantera instrument som hulusi, aquafon, näver, marintrumpet med mera.

Möt en ljudkonstnär och kompositör som menar att alla instrument går att använda till någonting (till och med elbas).

Thomas, som i slutet av 1960-talet var initiativtagare till Södra Bergens Balalajkor och gjort musik till många TV-program, är numera verksam i Bergslagen med ofta oförglömliga ljudnedslag.

Till Gagnefs kyrka kommer Thomas Lundkvist med många av sina instrument i något som närmast  kan beskrivas som en unik akustisk show.

Tisdag 16 augusti 19.00 - Unga violinister

Eva Unosson återkommer till Gagnefs kyrka med sina unga musikanter i Dalaviolinisterna som är ute på turné.
Entré: 100 kr.

Söndag 21 augusti 19.00 - Musikalisk familj

Folkmusik och härligt sväng med familjen Unosson från Gagnef.
Entré: 100 kr.

Anders Inge
Kantor i Gagnefs församling

Fotnot: Ovanstående konserter arrangeras av Gagnefs församling. Det kommer även att bjudas på andra konserter i Gagnefs kyrka i sommar, med externa arrangörer.