Syprojekt i Kulltorp

Nyhet Publicerad Ändrad

Mötesplats för trons och livets frågor, våra tidsresor till 1700 talet blev en hel garderob

Projektet som startades av Växjö stift och Kalmar länsmuseum, ett nytt sätt att upptäcka kyrkorummet i konfirmandarbetet med hjälp av tidsresor. Kulltorps kyrka valdes ut som en av 4 pilotförsamlingar att delta i projektet. Vi genomförde 2 Tidsresor med 2 kullar konfirmander men sen ville vi göra mer och då behövde vi kläder.

I församlingen startades en sygrupp bestående av Astrid, Mona och Ulla som besökt Kalmar länsmuseum för att få ideér och mönster till att sy upp alla kläder. Under året som gått har de klippt, sytt och ändrat kläder av gamla tyger, gardiner, lakan och en del nyinköpta tyger. Resultatet blev en hel garderob som premiäranvändes på Tidsresgudstjänsten i maj 2016. Kläderna kommer även att användas i konfirmandarbetet när vi gör Tidsresor.

Projektet resulterade även i doptavlan som hänger inne i kyrkan där vi hänger upp dopänglar från Betlehem till alla nydöpta i församlingen.

Kläderna som syddes har även använts av våra sommarguider som ni kan se på bild ovan.

Några av bilderna som visas är från ett studiebesök på Hönö hos konstnären Birgitta Nordström som sytt många bårtäcken och just nu håller på med kläder till biskop Fredrik Modéus.