Stöd till EU-migranter

Nyhet Publicerad

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka tisdag 31 maj, för att lära dig mer om hur du kan stötta socialt utsatta EU-migranter.

Kan du tänka dig att lägga lite tid på att ha kontakt med socialt utsatta EU-migranter i Göteborg och hjälpa dem med saker som att följa med till sjukhus, hjälp med samåkning, att tolka i kontakt med myndigheter och dylikt och annat enkelt materiellt och socialt stöd?

Välkommen till ett öppet möte för potentiella volontärer

31 maj, kl. 17
i Biskopsgårdens kyrka

Träffen arrangeras av nätverket Stöd EU-migranter Göteborg (fb-sida). Nätverket består av privatpersoner som arbetar för att förbättra EU-migranters situation i Göteborgstrakten på kort och lång sikt. 

Evenemanget på facebook

Kyrkans stöd till EU-migranter

 

Biskopsgårdens kyrka vill vara ett stöd och en mötesplats för socialt utsatta EU-migranter i området. Distriktet har tidigare anordnat kurser med fokus på rättigheter och samhällsinformation. 

För att stötta socialt utsatta EU-migranter har Lundby församling anställt Marin Cueru. Marin håller kontakt med EU-migranter i behov av olika typer av stöd. Det kan handla om att förmedla kontakter och information, tolka eller att lösa praktiska problem. 

Församlingens diakoner har också möjlighet att skriva ut rekvistioner till Stadsmissionens butiker, där man själv handlar det man är i behov av. Läs mer om Ekonomisk hjälp.

En viktigt deI i arbetet är också att stötta de många privatpersoner som på olika sätt engagerar sig för EU-migranter. Utbyte av kunskaper och erfarenheter mellan olika organisationer, kommun och privatpersoner underlättar arbetet och minskar känslan av att man står ensam. 

Att Svenska kyrkan finns överallt i landets alla delar, gör också att det är lätt att samarbeta över kommun-/regiongränser, och på så sätt få en lokal förankring.