Erfarenheter från Tanzaniaresa

Nyhet Publicerad

Maria och Carl-Sören Edfast, båda medarbetare inom Lycksele församling bjöd tidigare i vår på fina berättelser om livet i Tanzania

Foto: Lucas Lundman

Maria och Carl-Sören hade varit på en resa till landet och nu delade dom med sig av sina upplevelser till alla som kom till veckomässan i Lycksele kyrka den 12 maj.

 Kvällen började med ett tanzaniskt fika i form av Mandazi, ett sorts friterat bröd. Efter att ha suttit och samtalat vid fikaborden firades veckomässa tillsammans för att därefter lyssna om, och se bilder från Tanzania.

Mässfirarna fick från kvällen bära med sig hem en bild av ett land där gästfrihet och goda människomöten är en viktig och central del i livet. Också en bild av hur man är kyrka med helt andra villkor än de vi har här i Sverige.

Berättelserna bidrog också till en djupare förståelse över vad det kan innebära att få vara del av en världsvid kyrka med kristna systrar och bröder, redo att dela sina liv och sin tro och att vi faktiskt också här i Lycksele är en del av en nästintill oändligt stor gemenskap. 

Foto: Lucas Lundman
Foto: Lucas Lundman