Eritreansk afton 2016
Foto: K.Norberg

Eritreansk afton

Nyhet Publicerad Ändrad

den 24 maj 2016 firades Eritreansk självständighetsdag på Kyrkans hus, Pajala. På bilden serveras ingefärskaffe gjort i en handgjord kaffekokare.

När vi kom tillbaka från musikgudstjänsten i Junosuando var det som att kliva in i en helt ny värld på Kyrkans hus i Pajala. Dörrarna stod öppna, musiken hördes ut, alla möjliga goda dofter mötte oss i entrén.

Inne i samlingssalen var det många människor klädda i fantastiska klänningar, tyger och smycken. I taket hängde ballonger och både den eritreanska och svenska flaggan.

Då jag klev in i rummet kom en glad man och mötte mig, han serverade mig eritreansk mat och förklarade hur jag skulle äta. Volymen på musiken höjdes och en efter en bjöd personer upp en annan för dans.

Härliga möten hela kvällen på detta traditionella eritreanska firandet som de valde att dela med oss. Vi i Pajala församling är tacksamma för att få ta del av allt detta!

Foto: K.Norberg