Stiko Per Larsson på Vandringsturné 2016
Foto: Anton Ryvang

Stiko Per Larsson i Giresta kyrka, torsdag 19 maj kl 20

Nyhet Publicerad

"Under eviga skyar, genom städer och byar." En musikalisk vandrare med gitarr i hand stannar i Giresta kyrka. Stiko Per Larsson gör torsdag 19 maj ett stopp här på sin vandringsturné och bjuder på musik med toner av Leksand och texter om människor, möten, vägar och livet. Allt till förmån för SOS Barnbyar.

Vandringsturné på riktigt

Stiko Per Larsson på Vandringsturné 2016
Foto: Anton Ryvang

Sedan 2007 har Stiko Per Larsson varje år gett sig ut på musikalisk vandring. Sedan dess har Stiko Per Larsson varje vår gett sig ut på en vandring med gitarren. Dalarna övergavs och hans fötter och musik har burit honom både till Oslo, Köpenhamn, Göteborg genom de svenska landsbygderna. Alltid med gitarren med sig och en trogen skara följeslagare på konserterna eller genom de digitala kanalerna. Temat är alltid detsamma. Stiko vandrar några mil om dagen och stannar på kvällen till för en konsert. Torsdag den 19 maj klockan 20 får vi njuta av hans musik i Giresta kyrka.

Musiken

Stiko Per Larsson skriver ofta sina sånger inlåst i sin snickarbod i Hedens by utanför Leksand. Texterna kan vara skildringar av historier han snappat upp längs vägarna eller mer dagboksliknande berättelser från sitt liv. Tonspråket och arrangemangen har en klang av Dalarna och folkmusiken, men grunden finns i den akustiska gitarren och Stikos röst.

Till förmån för SOS Barnbyar

Vandringsturnén 2016 genomförs till förmån för SOS Barnbyar.

Insamlingen startas redan innan Vandringsturnén och avslutas i samband med målgången i Leksand i juni. Målet är att få varje konsert- och hemsidebesökare att skänka en valfri slant antingen via swish eller de insamlingar som görs under konserterna. Insamlingen kan sedan följas på SOS Barnbyars hemsida.

De senaste fyra turnéerna har genererat nästan 700 000:- till utsatta barn och familjer.