Sopplunch

Fina råvaror, goda smaker och härlig gemenskap. Välkommen till våra soppluncher i Svedala församlingshem, torsdagar kl. 11.30-13.

Vi ser framemot Ert besök.
Köksvarma hälsningar
Från oss i köket

Vecka 4, 25 jan: Asiatisk kycklingsoppa

Vecka 5, 1 feb: Rotsellerisoppa

Vecka 6, 8 feb: Broccolisoppa

Vecka 7, 15 feb: Fisksoppa

Vecka 8, 22 feb: Potatis och purjolökssoppa

Vecka 9, 29 feb: Tomatsoppa med aprikoser

Vecka 10, 7 mars: Köttfärssoppa

Vecka 11, 14 mars: Blomkålssoppa

Vecka 12, 21 mars: Morotssoppa

Vecka 13, 28 mars: SKÄRTORSDAG | Ingen soppa!

Vecka 14, 4 april: Bönsoppa

Vecka 15, 11 april: Svampsoppa

Vecka 16, 18 april: Linssoppa

Vecka 17, 25 april: Gulaschsoppa med köttfärs

Vecka 18, 2 maj: Fisksoppa

Vecka 20, 16 maj: Sista soppan för terminen. Idag blir det en överraskning!

Pris: 60 kronor. Swisha gärna


Kontakta köket på: svedala.koket@svenskakyrkan.se

Fröknäcke

Vårt eget fröknäcke som bl.a. serveras på soppluncherna! Gott till osten och marmeladen eller bara att njuta med lite smör.

Blanda:

1dl solrosfrö
1dl vetemjöl
1dl rågmjöl
1,5 dl pumpafrö
1/2 dl linfrö

Tillsätt:

2 dl kokt vatten som svalnat något
1/2 dl matolja

1. Blanda till jämn smet.
2. Tryck ut degen tunt med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Strö över flingsalt och sesamfrö.
4. Grädda i ugn 175 g i ca 1timme.
5. Låt svalna på galler.
6. Bryt i bitar och förvara i burk med lock.

Lycka till önskar köket!