Foto: Karlstads stift

Nästa biskop i Karlstads stift heter Sören Dalevi

Nyhet Publicerad Ändrad

Idag har Sören Dalevi valts till biskop electus i Karlstads stift.

Idag blev det klart vem som blir Karlstads stifts nya biskop, efter månader av förberedelser genom val av elektorer, nomineringsval, provpredikningar, hearing, presentation av kandidater och två val.

Vid den preliminära röstsammanräkningen fick Sören Dalevi 59,1 % av rösterna och är därmed biskop electus, vald biskop. Tvåa i biskopsvalet kom Karin Johannesson med 40,9 % av rösterna.

Präst, akademiker och prisad pedagog
Sören är född 1969 och prästvigdes 1996 för Karlstads stift. Sören bor på Hammarö och arbetar som lektor i religionsvetenskap vid Karlstads universitet. Sören disputerade 2007 på avhandlingen: ”Gud som haver barnen kär?: Barnsyn, gudsbild och Jesusbild i Barnens bibel och Bibeln i berättelser och bilder.”

Som präst har Sören arbetat i Grums och Norrstrand, samt som stiftsadjunkt för ungdomsfrågor i Karlstads stift och skolkaplan vid Geijerskolan.

Sören har fått Karlstads studentkårs utmärkelse ”Årets lärorikaste lärare” samt Karlstads studentämneslärares utmärkelse ”Årets lärare”. Sören forskar kring Kyrkopedagogik och ska i år leda en utbildning i detta ämne på Karlstads universitet.

Mer information om biskopsvalet finner du på Karlstads stifts hemsida.

Se, jag gör allting nytt.

Upp 21:5

Sören Dalevi

Sören Dalevi
Sören Dalevi Foto: Karlstads stift