Isa Malm
Foto: Maria Lundström

"Det är roligt att se hur många vi är”

Nyhet Publicerad

Isa Malm, kyrkomusiker i Bjärreds församling, har varit med om sitt livs första biskopsvisitation.

Biskop Johan Tyrberg har genomfört sin andra visitation under temat Färdas tillsammans i de församlingar som ligger i Svedala, Bara och Lomma kommuner. Under fem dagar besökte han församlingsbor, anställda, gjorde studiebesök på Malmö Airport, Burlövs kommun, Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp och skrev under ett avtal. En av många anställda som medverkade i vårens visitation är Isa Malm. Hon har arbetat i Bjärreds församling sedan 2004 och nu är hon en upplevelse rikare.

‒  Det har putsats och dammats och gjorts fint här i våra lokaler inför biskopens besök. Vissa har till och med städat i sina skrivbordslådor, berättar Isa glatt.

Vad har du varit med om under dagarna?
‒  Jag deltog på den inledande medarbetardagen då alla i kontraktet möttes i Törringelund. Jag uppskattade att vi kom samman på det här viset. Det är roligt att se hur många vi är. Jag träffade många som jag inte kände förut.

‒  Kalle Lind gjorde en bra och avslappnad intervju med biskop Johan. Jag tycker att jag lärde känna biskopen som person och att jag fick veta mer om hans vision för kyrkan, att vara salt i världen.

Jag uppskattade att vi kom samman på det här viset.

‒  Höjdpunkten för mig på visitationen var kvällsmässan i Svedala när samtliga kyrkomusiker i kontraktet bildade en kör. Jag har aldrig varit med om en kör där vi behövt repa så lite! Vi var tolv i kören och vi framförde verk av den samtida kompositören Sven-David Sandström.

‒  Det var väldigt roligt som kyrkomusiker att själv få delta som körsångare och kul att göra något musikaliskt med sina kollegor. Yrket innebär mycket ensamarbete.

Den 21 april kom biskop Johan med medarbetare till Bjärreds församling.

‒  Biskopen träffade vårt arbetslag. Vi visade runt honom i våra lokaler och tog med honom på en Frälsarkransvandring i Bergaparken. Vi berättade om hur vi jobbar. Sedan följde ett samtal om vad som fungerar bra och de utmaningar vi möter, säger Isa.

Luther och reformationsjubiléet

Biskop Johan mötte även kontraktets präster, diakoner och diakoniassistenter för ett samtal om Luther och reformationsjubiléet. Punkt för kvällen sattes med en mässa i Bergakyrkan.

‒  Det blev en fin stund. Fullsatt i bänkarna och härlig psalmsång. Det var extra roligt att ha biskopen här på vår veckomässa som vi alltid firar på torsdagarna, konstaterar Isa.

Vad är roligast med ditt yrke?
‒  All möten med människor. Och att med musiken som redskap få vara med i livets alla skeden, från dop till begravningar.

maria.c.lundstrom@svenskakyrkan.se