Diakoni

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Till församlingens grundläggande uppgift hör att utöva diakoni. Det innebär omsorg om och möte med människor i utsatta situationer.

I det diakonala arbetet samverkar församlingen ofta med kommuner och andra organisationer. Arbetet kan ske på många olika sätt utifrån människors behov och de resurser som finns. Hur behoven ser ut beror på hur det omgivande samhället ser ut.

Vi finns till för dig och dina tankar och funderingar. Behoven för och orsakerna till att uppsöka diakonin kan se olika ut; ensamhet, få hjälp att sortera tankar och känslor, skilsmässa, förlust av en nära anhörig eller vän, upplevelse av meningslöshet i tillvaron, en längtan att få göra något för andra människor. Vi kan erbjuda kostnadsfria enskilda samtal.

Genom diakonin inbjuder Sigtuna församling till gemensam verksamhet där vi strävar efter att alla blir sedda och bekräftade; ung som äldre.

Du är varmt välkommen att höra av dig till Sigtuna församlings diakoner:

Anna Olsson telefon 072-213 56 79,

Email anna.olsson5@svenskakyrkan.se

Karolina Johansson telefon 073-940 03 52,

Email karolina.johansson2@svenskakyrkan.se .

 

Kyrkans promenadgrupp

Välkommen med på promenad, fredagar 10.00!

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är en form av bön utan ord, måndagar kl. 19 i församlingsgården Munken. Värmt välkomna!

Soppa

Middagsbön och sopplunch

Välkommen till Församlingsgården Munken till middagsbön och sopplunch på tisdagar kl. 12.00. En populär gemenskap där alla är värmt välkomna!

Väntjänstens café

Kaffe och kaka

Väntjänstens café

Väntjänsten inbjuder till café på församlingsgården Munken torsdagar kl. 13.00. Trevlig samvaro med kaffeservering och ibland underhållning av något slag. Välkommen!

Kyrkans språkcafé

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Kyrkans språkcafé

Kyrkans språkcafé - tillfälligt pausad. Kyrkans språkcafé är en öppen gemenskap där vi tränar det svenska språket, fikar och umgås. Vi träffas på Brännbogården, Falkvägen 14. Språkcaféet leds av Sigtuna församlings volontärer och är öppet för alla. Under våren 2024 är det tyvärr inget språkcafé. Vid frågor, kontakta diakon Karolina Johansson 073-9400352 eller karolina.johansson2@svenskakyrkan.se

Sorgegrupp

En grupp för dig som vill samtala om att leva vidare med en sorg efter att någon har dött.