Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Dop

Dop är för alla! Det finns ingen åldersgräns på dop. Det är aldrig för sent”. Man kan döpas oavsett ålder. Dopet är alltså till för både barn och vuxna. Vi döper på Jesu uppdrag. Dopet sker alltid med vatten i Faderns, Sonens och den helige Andes namn.

Bröllop

Vigsel är för alla! Att gifta sig är en stor händelse i livet och ett sätt för paret att visa att de vill dela livet tillsammans. När ett par väljer att gifta sig i kyrkan ger de sina löften om trohet mot varandra inför både Gud och de människor som är samlade i vigselgudstjänsten. De får även ta emot Guds välsignelse över sitt gemensamma liv. I Skallsjö församling vill vi välkomna alla, det betyder att även samkönade par kan ha sin vigselgudstjänst i vår kyrka.

Begravning

Här hittar du information kring begravningar i Skallsjö församling, om vår begravningsverksamhet och om borgerlig begravning.

Borgerlig begravning

Alla avlidna, oavsett om man är med i något religiöst samfund eller ej, måste gravsättas. Men alla vill inte ha en begravning i kyrkan. Därför finns det också borgerliga begravningar.

Boka lokal i samband med kyrklig handling, dop & begravning

Möjlighet finns att boka lokal för eftersittning med släkt och vänner.