Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Körer i Mariakyrkan i Skogås

I Mariakyrkan i Skogås finns körer för alla åldrar - från fem år och uppåt. Kontakta körledarna och anmäl intresse. Att sjunga i våra körer är gratis.

Om du är intresserad av att börja sjunga i kör, kontakta någon av körledarna så hjälper de dig att hitta en kör som passar dig! 

För barn och ungdomar

Minikören

För barn 5-6 år, övar på onsdagar 16.00-16.30. Medverkar i Familjemässor. Här är leken och lusten viktig. Vi har drop-in med mellanmål och skapande verksamhet På onsdagar från 15.30. Körledare: Eva Frössling.

Barnkören

För barn 7-9 år, övar på onsdagar 16.45-17.30. Medverkar framför allt i Familjemässor. Vi utvecklar rösten och den unisona sången och sjunger såväl svängiga som stillsamma sånger. Vi har drop-in med mellanmål och skapande verksamhet på onsdagar från 15.30-16.45 så att barnen kan komma till oss direkt från skolan. Körledare: Eva Frössling

Diskantkören

Killar och tjejer 10-12/13 år, övar på torsdagar 16.15-17.15. Medverkar på konserter och i Familjemässor. Här får sångarna börja sjunga i stämmor och får även undervisning i gehör och notläsning. Körledare: Eva Frössling

Maria Teens

För tonåringar. Vi sjunger blandad repertoar med stämmor efter noter. Övar torsdagar 16:15-17:30.  Körledare: Eva Frössling

Körhäng, middag och mässa

På torsdagarna har vi drop-in körhäng där man kan umgås, ha trevligt och fika tillsammans innan körövningen börjar. Körhänget startar kl 15.00. För dem som vill har vi även trevligt umgänge med middag kl 17.00 och mässa kl 18.00 i vår nya mötesplats “Äntligen Torsdag”.

 

 

För vuxna

Mariakyrkans kör

Mariakyrkans kör Foto: Jonatan Mattsson

Blandad vuxenkör, mellan åldrarna 18 och 65 år. Kören övar tisdagar kl 19.00-21.00. Mariakyrkans kör medverkar i gudstjänster/mässor med två konserter per termin och tillämpar sångprov.

Kören söker nya sångare, främst tenorer och basar! Är du man och gillar att sjunga, kontakta körledare David Strandberg!