Ett par står framme vid altaret för att gifta sig.
Foto: Johannes Frandsen

Bröllop

Bröllop är ett minne för livet. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Välkommen att boka en av våra kyrkor för er vigsel.

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet. En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Varmt välkommen att boka någon av våra nio kyrkor för just er vigsel!

Kontakta pastorsexpeditionen

OBS! Silbodals församlingshem är tillsvidare stängt p.g.a. vattenskada. Pastorsexpeditionen är därför stängd för fysiska besök. Det går bra att kontakta oss och boka tid.

Mån, ons.  kl. 9-12
Tors. kl. 14-16  

Tel. 0573-136 00
E-post: nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se 

Besöksadress:
Silbodals församlingshem
Storgatan 8
672 31 Årjäng

Postadress:
Box 106
672 23 Årjäng

 

Mer om vigsel och bröllop på Svenska kyrkans gemensamma webbsidor

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigselgudstjänsten

Vigselgudstjänsten utformas i samråd mellan brudparet, prästen och en musiker. Prästen är ytterst ansvarig för vigselgudstjänsten och dess olika moment.

En brudgum trär vigselringen på sin blivande frus finger.

Bröllopet rymmer många symboler

Vid livets stora förändringar använder vi ofta riter och symboler. De har en känslomässig funktion och de hjälper oss att lämna det gamla och kliva in i det nya.

Ett par står framme vid altaret för att gifta sig.

Etikett i kyrkan

Bröllopsdagen är en av de viktigaste dagarna i brudparets liv och kommer att bli ett minne för livet för både dem och gästerna. Lite etikett kan vara bra att känna till.

Vill ni gifta er utomlands?

Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.