Konfirmation 2024-2025

Söndagsgruppen

SUGEN PÅ ATT KONFIRMERA DIG?
De flesta väljer att konfirmeras det år de går i åttonde klass. När den tiden nu närmar sig vill vi inbjuda dig till konfirmationsträffar hos oss. 

Under konfirmationstiden får du tillsammans med andra fundera kring livets både stora och små frågor. Vem är jag? Vem är du? Vem är Gud? Hur ska vi vara mot varandra så att världen blir en bättre plats att leva i? Vad är meningen med livet? Du får också möjlighet att ta reda på mer om vad kyrka och kristen tro är och vad ditt dop kanske kan tänkas betyda för just dig. Är du inte redan döper vi dig under året.

Under konfirmationstiden kommer du också att få fira gudstjänst, åka på läger och åka på studiebesök.

För vem?
Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och är en bekräftelse av dopet. I kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Men du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Om du inte är döpt innan så döps du under din konfirmandtid, läs mer nedan.

Är du inte döpt?
Att konfirmeras betyder att bekräfta sitt dop. Om du inte döptes som barn kan du ändå bli konfirmand. I så fall kommer du att bli döpt i början av din konfirmandtid. Du är själv med och planerar dopet. Det kan vara tillsammans med andra konfirmander, tillsammans med familj och vänner eller kanske med bara några få andra på plats. Om du vill kan du välja en fadder i samband med dopet. Det kan vara en person du känner, och som får en särskild relation till dig vid dopet. En fadder har uppgiften att vara någon du kan tala med om ditt liv och din tro. En fadder måste också vara döpt. När du döps blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Vi ser fram emot att träffa dig!
Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Kontakt: Åsa Kalén asa.kalen@svenskakyrkan.se 

Söndagsgruppen
Vi ses 1 gång i månaden på söndagar.
Vi inleder med en uppstartshelg (lördag-söndag) i september.

Mer information kommer under maj månad