Konsert med musik ur dataspel och filmer

Nyhet Publicerad Ändrad

Årets "Gudstjänst i trantid" avslutas med en konsert med musik ur dataspel och filmer. Välkommen till Bjurums kyrka den 24 april!

Lasse Hagström och Emil Snabb har samarbetat sedan 2009 och gjort många konserter i kyrkor runtomkring med olika typer av musik, allt från klassisk musik arrangerad för orgel och elgitarr till film- och spelmusik.

Lasse Hagström har solistdiplom i orgel efter studier för professor Alf Linder vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Lasse har turnerat i Sverige och runt om i Europa och gjort inspelningar och konserter för Sveriges Radio och finns dokumenterad på såväl LP som CD. Han är orgellärare på Hjo folkhögskola och organist i S:ta Helena kyrka, Skövde. Lasse har arbetat med solister, koreografer, dansare och eldartister och tycker det är oerhört spännande att förena olika konstformer.

Emil Snabb har examen från musiklärarutbildningen vid Örebro Musikhögskola, med inriktning musikteori och komposition. Numera jobbar han som musiklärare i Hjo och studerar komposition på avancerad nivå vid sidan om arbetet. På fritiden sjunger han i vokalensemblen Olaus Petri Vocalis och arrangerar musik för olika besättningar. 

Under konserten i Bjurums kyrka, den 24 april klockan 17.00, bjuder Lasse och Emil på ett blandat program med musik från dataspel och filmer, men kanske också någon klassisk favorit. Välkommen!