En hög med böcker med glasögon på toppen.

Livskvalité

Vårens tema: Utveckling

En person häller mjöl på ett bröd.
Foto: Foto: Tetiana Padurets på Unsplash

En bagares berättelse – Från korn till bröd - Obs! Fullsatt. Endast anmälda. 


Tisdag 20 februari 18.30 på Åvalla församlingsgård


Anton Åkesson
, bagare på Sjöholms bageri de senaste 9 åren av Sjöholms 147 års långa bageritradition. Anton kommer berätta lite om brödets historia, både i gångna tider och hur vi tänker kring bröd idag. Och vad det är som har fått Anton att fastna för detta hantverk. Hur Sjöholms har följt med i tiden och hans egen lilla del i detta arv. 

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 120 kr/person. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan 5/2 – 16/2. Begränsat antal platser.

Majs.
Foto: Foto: Melker Dahlstrand /Ikon

Dela lika och rädda liv


Tisdag 19 mars 18.30 på Åvalla församlingsgård

Välkommen till en kväll i årets fasteaktion för Act Svenska kyrkan. Alla vill vi bidra och tillsammans kan vi vara med och förändra världen så att fler kan äta sig mätta varje dag. Vi lever alla under samma himmel och behöver dela mer rättvist på jordens resurser. Vi får en trevlig kväll tillsammans med god mat och gemenskap samtidigt som vi gör gott för andra i världen som inte har det så bra som vi. Kvällens program är:

  • Visning av återbrukade kläder från PMU Ängelholm (mannekänger är yngre och äldre församlingsbor).

  • Per Kristiansson, Lund, stiftsadjunkt med fokus på internationellt arbete, talar under rubriken Dela lika och rädda liv. Per delar med sig av sina erfarenheter av Svenska kyrkans internationella arbete och den kristna gemenskapen över världen.

  • Allsång med kyrkomusiker Heléne Thomasson.

Ansvariga för kvällen är församlingens Internationella grupp, i samarbete med  PMU Ängelholm. 

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 150 kronor/person. Då ingår lott till kvällens lotteri. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan 4/3 – 16/3. Begränsat antal platser.

Foto på Pelle Sandstrak.

"Mr Tourette - Saliga är de Ovanliga" Obs! Fullsatt! Endast anmälda.


Tisdag 16 april 18.30 på Åvalla församlingsgård


PELLE SANDSTRAK
är mannen som lyfter fram det perifera i centrum, som väcker frågorna om vad som är norm och vad som är udda. Och vad vi lär oss i mötet med varandra.

Med erfarenhet av att vara uteliggare, hemlös med diagnos vänds perspektiven upp och ned på var som är normalt, hur vi bemöter det ovanliga och vad vi tror om oss själva.

Vi får en föreläsning som inte liknar någon annan, och det är så det ska vara. "Så normal som jag vill bli, men nu räcker det".

Vi äter en måltid tillsammans. Kostnad 120 kr/person. Anmälan till kvällen på tel. 0431-43 75 00 mellan 2/4-12/4. Begränsat antal platser.

Säg "ja" till livet, och se hur livet plötsligt börjar arbeta för dig istället för emot dig.

Eckhart Tolle

Varmt välkommen till Livskvalité på Åvalla församlingsgård i vår! 

Nyfiken på vad som händer i församlingen?

Kalenderns framsida med motiv av körsbärsblommor.

I Kalender m.m. kan du läsa vad som händer i hela vår församling. Kalendern utkommer fyra gånger om året.
december-februari
mars-maj
juni-augusti
september-november

Om du vill ha en papperskalender finns den att hämta i alla våra församlinggårdar, i våra kyrkor, turistbyrån, Pergamus och biblioteket. Du kan också läsa kalendern digitalt eller prenumerera via e-post. Vill du läsa kalendern digitalt, prenumerera eller läsa våra gamla kalendrar se här!