Foto: Håkan Sjunning/IKON

Confirmed

Åmåls församlings ledarverksamhet, en mötesplats och gemenskap för unga människor. För er som är konfirmerade och 15 år eller äldre erbjuder vi en ledarutbildning.

I samarbete med Karlstads stift och Svenska Kyrkans Unga erbjuder vi våra unga ledare ”Ung ledarutbildning”. Det är en god utbildning med gott renommé och där man får växa som ledare. Den är gratis för deltagarna. Utbildningen sker i tre steg. Några förkunskaper förväntas inte. Det räcker att man vill finnas med i sammanhanget och har lust att tjäna andra och varandra i kristen anda.

Steg 1 handlar om grundläggande metoder och troslära. Den sker på hemmaplan i församlingen. Syftet är att stärka de unga ledarna i synen på sig själv som ledare samt ge kunskap och praktiska redskap för att kunna genomföra sitt uppdrag så bra som möjligt.

Steg 2 ger en fördjupad kunskap om, och erfarenhet av gruppdynamik, utsatthet i grupper, etik och moral. Här får man ta ansvar som medmänniska och ledare och pröva att stötta och leda de grupper man möter. 

Steg 3 innehåller en fördjupad kunskap om Svenska kyrkan och andra kristna samfund. Här finns en möjlighet att möta andra och få del av den världsvida kyrkan. Utbildningen ger också tid och utrymme för egen reflektion över den egna livsresan och den egna tron.  

 

Ledarutbildningen ”Confirmed” träffas oftast på fredagskvällen de helger det är konfirmationsundervisning. ”Confirmed” åker på en utbildningsresa om året. Utbildningsresan är alltså en del i uppdraget att vara ledare. Ledarutbildningen varar i tre år, och betyder att man hjälper till varje gång konfirmanderna träffas, är med på läger och deltar i utbildningshelger och resor. Efter två år blir man – om man blir godkänd – certifierad och får kalla sig ledare i Åmåls församling. 

Kontakt