Pastor Cornelius i Kisingá församling.
Foto: Knut Ekdahl.

Hur mår mina vänner i Rödön?

Nyhet Publicerad

Jag är mycket glad att få hälsa er i Jesu Kristi namn. Jag hoppas att både ni Gunhild och Knut, och mina kära vänner i Rödöns församling mår bra och jag är glad att kunna berätta för er att vi mår väl. Och detta är på grund av Guds nåd.

Tack alla vänner!

Tack för brevet som Du Knut skrev den 10 februari och som jag fick förra veckan av pastor Yona Kinganga. Tack för era hälsningar! Jag kan berätta att alla här mår väl och har det bra. Och tack igen för allt ni har gjort för oss. Ni hjälper oss att växa i tro och tack för era förböner. Nu vet jag att ni verkligen är våra vänner. Tack så mycket.

Festo och Stela

Festo och Stela i Luhapo

Återigen tackar vi er för att ni hjälpt oss med förskolan i Luhapo eftersom det hjälper barnen att få en god utbildning. Det hjälper också barnen att kunna gå i grundskolan i Madisi. Dessutom menar vi att det nya huset i byn Luhapo för Festo och Stela kommer att bli mycket bra då det hjälper dem att slippa gå den långa vägen från Mnanilo till Luhapo varje dag. Det hjälper även evangelisten Festo Chusi att tjäna och hjälpa de församlingens medlemmar som bor i Luhapo.

Byggnationen av det nya huset för dem fortsätter, men det går sakta pga. dåligt väder – det regnar för ofta och för mycket. Därför har vi inte kunnat sända byggnadsmaterial från Kisingá till Luhapo – t.ex. sand, cement, plåttak, dörrar och fönster. Men vi hoppas att före september månad så ska huset stå klart. Väderleksförhållandena är verkligen annorlunda nu mot för två år sedan.

Det är inte fler barn som går i förskolan nu mot tidigare eftersom många lämnat förskolan och nu går i Primary School (grundskola) i Madisi. Det finns inga föräldrar som hjälper Stela att göra iordning före lektionerna och inte heller att ställa iordning efteråt. Och jo visst, det kommer nu fler människor till kyrkan i Luhapo. Evangelisten Festo kommer dit och predikar Guds ord för var och en. Det är därför många kommer till kyrkan och lovsjunger vår Herre. Därigenom har det blivit fler som kommit till tro och blivit döpta i Luhapo.

Kyrkbygget i Madisi
Rödöns församling är medbyggare till det hus, som gör det möjligt för Festo och Stela att vara kyrkans förlängda arm i Luhapo.

Be för Luhapo

Jag skulle vilja att Ni ber för dem i Luhapo

  • Att barnen ska förstå vad läraren (Stela) undervisar om 
  • Att folket i byn ska växa i sin tro 
  • Be för Stela och Festo i deras arbetsuppgifter i Luhapo 
  • Be för färdigställandet av huset för dem 
  • Be för föräldrarna i byn att det ska förstå varför utbildning är så viktigt för barnen 
  • Be för folket i Luhapo att de ska komma närmare varandra och kunna lovprisa Herren tillsammans.
Kyrkbygget i Madisi
Kyrkan i Madisi är snart invigningsklar.

Arbetet med den gamla kyrkan i Madisi går framåt, även om det fattas glas i fönstren, böcker, bord och stolar och mycket mera. Också arbetet med nya kyrkan i Madisi fortsätter och vi håller nu på med att putsa väggarna. Invän-digt är vi klara och nu håller vi på med utsidan som ni kan se av bilderna.   Yoram och jag är mycket tacksamma till våra kristna vänner i vår Lutherska vänförsamling i USA för att de inbjöd oss att komma och vi är tacksamma till Gud för att Han hjälpte oss att komma hem igen på ett säkert sätt. Under vårt besök där såg vi hur samhället tar hand om de äldre. Och att de har boskapen åtskild från sina egna bostäder samt att de har särskilda platser för sport och rekreation. Vi fick också vara med om att lovsjunga Herren tillsammans med dem.Vi är tacksamma för att ni vill fortsätta att hjälpa oss. Vi har flera behov att möta – som t.ex. det fortsatta arbetet med den nya kyrkan i Madisi, med huset för Stela och Festo och med mera böcker. Och vi vill gärna att Ni fortsätter att hjälpa Stela och Ajesta med deras löner på kvartalsbasis Må Gud välsigna er alla. Tack så mycket. Amen.

Er vän Cornelius Wihale.

Kyrkbygget i Madisi
Också invändigt tar kyrkan i Madisi form och blir snart en viktig mötesplats i Tanzania.

Kisinga-gruppen

Knut Ekdahl - ordf i personal och verksamhetsutskottet och kyrkorådsledamot - vid samverkansdagen 5 sep 2014.
Knut Ekdahl leder Kisingá-gruppen I Rödöns församling, som vill utveckla kontakterna med den evangelisk lutherska församlingen i Kisingá. Foto: Thorsten Stjärnered.

 

Välkommen med idéer och frågor om hur Rödöns församling på bästa sätt ska ta till vara på de vänskapsband som knutits med kyrkan i Tanzanias högland.

Knut Ekdahl
063-343 33
070-241 46 42
knutekdahl@tele2.se