BUFF i Malmö - filmfestival med tema gränser

Nyhet Publicerad Ändrad

Den 14-19 mars äger det årliga arrangemanget BUFF Barn- och ungdomsfilmfestival rum i Malmö. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke inviger. Temat för 2016 som utforskas på olika vis är gränser.

På filmfestivalen delar Svenska kyrkan ut ett pris till bästa ungdomsfilm på 100 000 kronor. Åtta filmer tävlar om att få kyrkans pris. I juryn i år sitter serietecknaren Coco Moodysson, regissören Kaspar Munk, församlingsherde Katarina Vaarning och församlingspedagog Annika Nilsson.

Till Svenska kyrkans arrangemang under festivalveckan hör ett seminarium den 15 mars om film som existentiellt tilltal med Tomas Axelsson, docent i religionsvetenskap, filmforskare med mera.

Flera av arrangemangen under BUFF-veckan är offentliga. Passa på att gå på Afterwork med kyrkorgel den 18 mars klockan 17-17.45 i S:t Petri kyrka. Carl Adam Landström spelar filmmusikaliska pärlor. Efteråt finns det möjlighet till samtal med Carl Adam Landström.

Samma fredag är det gratis filmvisning i S:t Johannes kyrka klockan 20. I samarbete med BUFF visas Zozo som kom 2005 i regi av Josef Fares. Efteråt firas mässa. Allt som en del av nattkyrkan.

Maria Lundström
maria.c.lundstrom@svenskakyrkan.se