Foto: Mikael Ringlander

Fotoutställningen Heliga rum...

Nyhet Publicerad

Heliga rum på Hisingen är en fotoutställning med bilder av muslimska bönelokaler i området Backaplan. Fotograf är Mikael Ringlander.

"Utställningen vill inbjuda till samtal mellan kristna och muslimer på Hisingen", berättar Marika Palmdahl, präst i Brämaregårdens församling och en av initiativtagarna till utställningen.

Arrangörer är Svenska kyrkan i Brämaregården, Kultursamverkan Svenska Kyrkan och Kristen och Muslimsk Dialog. Kristen och Muslimsk Dialog består av åtta personer som arbetar för dialog och förståelse mellan kristna och muslimer. Gruppens verksamhet handlar om att skapa förtroendefulla relationer deltagarna emellan, sprida ökad kunskap om islam/kristendom samt att inspirera andra till religionsdialog.

Välkommen till vernissage sön 3 sept kl 14.00.  
Utställningen kan ses i kyrkan under öppettiderna kl 9-16, t o m den 1 okt.

Var även utställd här: UTSTÄLLNING och CAFÉGUDSTJÄNST 6-12 november Utställningsveckan avslutas med cafégudstjänst 12 nov kl 18. Välkommen till Förmansbacken 1, Lindholmen.

Heliga rum på Hisingen 6-12 nov.

Nu vandrar fotoutställningen Heliga rum på Hisingen vidare...

Det som började med fotografering av åtta muslimska föreningar i området kring Backaplan fortsätter nu med bilder på kristna kyrkorum. "Kristna kyrkorum och muslimska bönelokaler". Utställningen är en del i församlingens arbete med kristen och muslimsk dialog på Hisingen, som har pågått sedan år 2000. De tillfrågade muslimska föreningarna i Brämaregården har välkomnat utställningen och deltagit genom att låta sina heliga rum fotograferas. Bilderna inbjuder till möten och samtal om människors tro.

Fotoutställningen vandrar nu vidare till Brämaregårdens församlings nya lokaler på Förmansbacken 1, Lindholmen. Utställningen kommer att vara öppen mån-fre kl 9-15. Skolklasser och andra grupper är välkomna att boka visningar på tel: 031-731 68 00.

Utställningsveckan avslutas med en cafégudstjänst sön 12 nov kl 18.