Måndagsmeditation i Umeå stads kyrka

Måndagar kl 18.15. I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Vi mediterar 2x20 minuter med inledningsord och meditativ gång emellan passen. Du behöver inte ha erfarenhet av meditation eller kyrka för att delta. Introduktion för dig som är ovan meditatör en kvart innan.

Klockan 18.15 har en ledare introduktion med en enkel uppvärmning och instruktion till nya deltagare. Sedan har gruppen en sittande meditation under tystnad 2x20 min med paus för meditativ gång.

Den som lever samlad på djupet ser också de små tingen i ett stort sammanhang - I det lilla sker det stora - Det är bara att öppna händerna och ta emot den skatt som redan finns där, om och om igen

Edit Stein

I den tysta meditationen övar vi oss i inre och yttre stillhet. Den yttre formen underlättar fysisk avspänning och inre samling. Vi får hjälp att släppa taget om det som i vanliga fall upptar oss för att söka oss mot den inre stillhet som finns djupt inom oss.

I detta centrum råder enkelhet och samling: vi är dom vi är och vi är där vi är, ingen annan stans. Därigenom kan vi, i oss själva, vara inför Gud som både söker oss och finner oss där vi själva är.

Meditationsformen är mycket enkel. Genom att sitta upprätt på en kudde, pall eller stol ger vi kroppen möjlighet till en grundläggande avspänning som frigör till en likaledes avspänd andning. Vi sitter i stillhet tillsammans och låter alla tankar, förnimmelser, bilder och känslor komma och gå som de vill.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Kyrkguiden

Hitta till Svenska kyrkan med hjälp av appen Kyrkguiden, se vad som händer och planera in gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Fira gudstjänst

Du är alltid välkommen att fira gudstjänst! Vi firar gudstjänst vissa dagar för att leva i Guds tjänst alla dagar. Bön och arbete behöver gå hand i hand för att tro och liv ska höra ihop. 

Vad händer i kyrkan idag?

I kyrkan finns många möjligheter att hitta ett nytt sammanhang eller fortsätta med något du redan gillar.

Till kalendern