Familjegudstjänst med nattvard. Barnkör sjunger och deltar nattvarden. En mässa med barn och vuxna. Barn spelade orgel.
Foto: Johannes Frandsen

Gudstjänst

Välkommen att fira gudstjänst tillsammans i någon av pastoratets tre kyrkor. Här hittar du aktuella gudstjänsttider. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, är rädda om varandra och håller avstånd.

Varför firar vi gudstjänst?

Mitt i livets glädjeämnen och sorger, förtvivlan och hopp samlas vi till gudstjänst - en tillställning som är öppen för alla.

Förhoppningen är att söndagens gudstjänst ska ge dig ny energi för att orka med den stundande veckan med allt vad den innehåller. Mitt i veckan kan du dessutom besöka en enklare form av mässa, veckomässa/kvällsmässa.

möta gud tillsammans

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans - att sjunga, lyssna, läsa trosbekännelsen och be tillsammans.

Vi befinner oss i olika skeden i vår tro och växer på olika sätt. Vi behöver varandra för att förstå och inspireras.

Vad är en gudstjänst?

En gudstjänst kan gå till på många olika sätt. Men vi sjunger ofta psalmer, ber, läser ur Bibeln, tolkar vad bibelordet betyder för oss här och nu genom en predikan och reflektion. Ibland firar vi också nattvard och då kallas gudstjänsten för en mässa.

Kommande gudstjänster

Du hittar alla aktuella tider i kalendern här på webbplatsen . Vi annonserar även varje fredag i Jönköpings-Posten.

Bön och andakt där du är

Vi lever i en tid som påverkas av Covid-19 och ibland är det inte möjligt att mötas i samma rum för att fira gudstjänst tillsammans. Här har vi samlat några sätt för dig som vill be eller hålla din egen andakt hemma.

En man sitter med en flicka i knät. Han har händerna runt flickan i bön.

Andakt

Tvekar du inför att delta i kyrkans verksamheter under pandemin? Här följer förslag på några dagliga andakter att hålla.

Ett barn ritar med kritor på ett papper.

Ha kyrka hemma med barnen

Om inte barnen kan gå till kyrkans barngrupper, kommer kyrkan hem till dig!