Foto: Linda Mickelsson/IKON

Församlingens bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten och kan användas som kistdekoration i stället för en blomsteruppsättning.

Församlingens bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten och kan användas som kistdekoration i stället för en blomsteruppsättning.

Piteå församling kyrkor har egna bårtäcken som bokas utan kostnad. Bårtäcken bokas i samband med bokning av begravning.

Under hösten 2018 har församlingen låtit sy upp fyra nya kistbårder via Liturgisk utrustning i Hökerum och fyra nya bårtäcken. Varje kistbård har två motiv att välja mellan. Ett motiv som är anpassat för borgerlig begravning men det är valfritt.

Piteå kyrka

I Piteå kyrka används ett rött bårtäcke med en beige kistbård. På kistbårdens ena sida finns en solnedgång i guld broderat och på den andra sidan ett rött Jerusalemskors.

Piteå kyrkas bårtäcke med kistbård. Foto: Sara Andersson

Öjeby kyrka

I Öjeby kyrka används ett blått bårtäcke med en beige kistbård. På kistbårdens ena sida finns en blå duva med en olivkvist i näbben broderat och på den andra sidan ett kors.

Öjeby kyrkas bårtäcke med kistbård. Foto: Sara Andersson

Johannes Döparens kapell

I Johannes Döparens kapell används ett bårtäcke i beige med en beige kistbård. På kistbårdens ena sida finns en solnedgång i silver broderat och på den andra sidan ett rött Jerusalemskors.

 

Johannes Döparens kapells bårtäcke. Foto: Sara Andersson

Hoppets kapell 

I Hoppets kapell finns ett blått bårtäcke med guld inslag och ett nytt bårtäcke som är grått. Till det nya bårtäcket följer en kistbård som på ena sidan har en vit duva med en olivkvist i näbben och på den andra sidan ett kors. 

 

Hoppets kapells gråa bårtäcke. Foto: Sara Andersson
Blått bårtäcke
Hoppets kapells blåa bårtäcke. Foto: AnnCharlott Olsson

Långträsk kyrka 

I Långträsk kyrka finns ett grönt bårtäcke med en röd kistbård.

Grönt bårtäcke
Långträsk kyrkas bårtäcke. Foto: AnnCharlott Olsson

För mer information ring till församlingsexpeditionen 0911-27 40 80.