Foto: Bengt Sveder

Världspremiär i Överluleå kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

I helgen var det världspremiär i Överluleå kyrka. På självaste alla hjärtans dag uppträdde församlingens splitternya barnkör under ledning av Lena Stenlund för första gången.

Barn och vuxna som kommit till kyrkan fick höra kören sjunga sångerna Bara den som vandrar och Jag går på livet väg med stor glädje och mycket energi.

 

 

Bara den som vandrar - Världspremiär Överluleå barnkör Ladda ner
00:00

Gudstjänsten hade temat ”Kärlek och vänskap” och församlingspedagogen Elisabet läste historien om Emil, Alfred och Lina ur Emil i Lönneberga för barnen som samlades kring henne på trappa. På frågan om det är lätt eller svårt att vara kär fick hon bland annat svaret: ”nej det är bara att pussa på någon”, samt att det är bra att ha någon att tycka om. 

Prästen Anna pratade i sin predikan med barnen om vänskap och om hur man ska bli sams igen om man blivit ovänner. Barnen var överens om att det är viktigt att säga förlåt när man gjort något dumt så att man kan bli vänner igen, och att det är okej att vara olika och ändå vara vänner.

 

 

Jag går på livet väg - Världspremiär Överluleå barnkör Ladda ner
00:00

Vid förbönen bad teologistudent Johannes för alla barn i världen, och både barn och vuxna fick komma fram och tända ljus i ljusbäraren under förbönen. Efter gudstjänsten bjöd församlingsvärdinnan Annika på både varmkorv och hjärtbakelser, en fin avslutning på en mycket lyckad premiär för församlingens nyaste barnkör!  

Barnkören träffas på torsdagar i församlingsgården, Strandplan 25, mellan 17.30-18.15. Vid frågor eller funderingar går det bra att kontakta organist Lena Stenlund på telefon 0921-775 44 för mer information.