Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Brittiska religionshistorikern Karen Armstrong till Se människan på Bokmässan i höst.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan och Svenska kyrkans scen Se människan.

Med Gud på vår sida: Religion och våld genom historien heter boken som i år kommer på svenska (Natur & Kultur), där Karen Armstrong söker efter svaret på den brännande frågan: är religion den egentliga orsaken till vår bloddränkta värld? Hennes svar är ett övertygande nej. I stället ser hon politiska härdar till våld med religiösa förtecken både i vår samtid och genom historien. Karen Armstrong kommer bland annat att samtala om sin bok med Ärkebiskop Antje Jackelén på Se människan-scenen.

Armstrong, född 1944, var under en period av sitt liv nunna, men lämnade klosterlivet för att studera litteratur vid universitetet i Oxford. Sitt liv i kloster har hon bland annat beskrivit i boken Genom den trånga porten. Hon har i en lång rad internationellt uppmärksammade böcker och tv-serier studerat religionens roll i ett brett historiskt perspektiv.

Karen Armstrong bjuds in till Bokmässan i samarbete med hennes svenska förlag och med Se människan/Svenska kyrkan.

"En högaktuell bok … Kommer att skapa livlig debatt med tanke på vad IS och andra uppviglare gör i religionens namn i dag." lyder bland annat Financial Times recension av boken som på engelska har titeln Fields of Blood.