Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift kultursamverkan

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Brittiska religionshistorikern Karen Armstrong till Se människan på Bokmässan i höst.

Karen Armstrong utmanar i sin senaste bok uppfattningen att religion är orsaken bakom många av världens svåra konflikter. I höst kommer den ansedda brittiska religionshistorikern till Bokmässan och Svenska kyrkans scen Se människan.

Med Gud på vår sida: Religion och våld genom historien heter boken som i år kommer på svenska (Natur & Kultur), där Karen Armstrong söker efter svaret på den brännande frågan: är religion den egentliga orsaken till vår bloddränkta värld? Hennes svar är ett övertygande nej. I stället ser hon politiska härdar till våld med religiösa förtecken både i vår samtid och genom historien. Karen Armstrong kommer bland annat att samtala om sin bok med Ärkebiskop Antje Jackelén på Se människan-scenen.

Armstrong, född 1944, var under en period av sitt liv nunna, men lämnade klosterlivet för att studera litteratur vid universitetet i Oxford. Sitt liv i kloster har hon bland annat beskrivit i boken Genom den trånga porten. Hon har i en lång rad internationellt uppmärksammade böcker och tv-serier studerat religionens roll i ett brett historiskt perspektiv.

Karen Armstrong bjuds in till Bokmässan i samarbete med hennes svenska förlag och med Se människan/Svenska kyrkan.

"En högaktuell bok … Kommer att skapa livlig debatt med tanke på vad IS och andra uppviglare gör i religionens namn i dag." lyder bland annat Financial Times recension av boken som på engelska har titeln Fields of Blood.