Allsångskonsert med Peter Tikkanen Trio

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen fredag 12 februari kl. 19.00 till Piteå kyrka. Fri entré - kom i tid!

Kom och var med och sjung allsång eller bara lyssna till trion.

Om Peter Tikkanen trio

Sedan början av 2000-talet har Peter Tikkanen trio gjort ett stort antal konserter i hela landet och rönt stor uppskattning för sina unika arrangemang och sätt att spela psalmer. Konceptet är enkelt, men ändå spännande. Genom att använda psalmboken som ”allsångshäfte” och varva verser med instrumentala improvisationer och mellanspel skapas en konsert där församlingen aktivt är med och medverkar med sång under konserten.

Peter Tikkanen trio består av Peter Tikkanen, piano (Karlskoga); Tobias Helén, kontrabas (Örnsköldsvik) och Johan Englund, trummor (Norrfjärden). Trion är i dag geografiskt utspridd över hela landet, men den musikaliska samhörigheten och samspeltheten fick sin grund under den gemensamma studietiden i Piteå under åren kring millennieskiftet. 

”Det känns alltid lika roligt att få komma tillbaks och spela på trions ”hemmaplan", konstaterar Peter, som är glad över att trion kunnat hålla ihop under alla år trots långa avstånd. ”Vi har skapat ett eget signum med den här kombinationen av allsång och meditativa tongångar."

Trion har gett ut tre skivor under eget namn, och är även bandet bakom Sofia Jannoks kritikerrosade skiva ”Áššogáttis / By the Embers” (Caprice Records 2009). 

Förutom i Piteå kyrka på fredagskvällen gör trion konserter i Kalix kyrka på lördag och Mjölkudden i Luleå på söndag.