Foto: Peter Lindegren

Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. Ersmarkskyrkan vill låta ledorden vila, växande och omsorg prägla verksamheten. Ursprungligen var byggnaden ett missionshus som byggdes ut och blev invigt som kyrka 1992. Idag är Ersmarkskyrkan på många sätt ”kyrkan mitt i byn”.

Det händer i Ersmarkskyrkan

Ta med hela familjen och ät tillsammans, lyssna på föredrag lär dig scouting eller träffa andra föräldrar och barn. Det finns mycket att upptäcka här.

Vi som arbetar i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan; som ledare i olika grupper, engagerade i gudstjänster och olika praktiska uppgifter.

Om Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en levande samarbetskyrka mitt i Ersmark. Hit är alla välkomna! Kyrkan styrs av en EFS-förening.

Volontäruppdrag i Ersmarkskyrkan

Vi är många som tillsammans bär arbetet i Ersmarkskyrkan. Vill du också vara med och göra något meningsfullt för andra som ideell i Ersmarkskyrkan?

Ge en gåva till Ersmarkskyrkans arbete

Vill du bidra till Ersmarkskyrkans arbete?

Ersmarkskyrkan finns på Facebook

Följ oss gärna där!

Aktuella och kommande arrangemang

Världsviktigt!

Torsdag 18 april kl 18.30 i Mariakyrkan Jerusalem mellan hopp och förtvivlan. Anna Hjälm, direktor på Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem, är med på direktlänk. Världsviktigt är en träff för internationella frågor. Frågor? Myemma Nilsson 090-200 27 87, myemma.nilsson@svenskakyrkan.se

Hållbara människor

Hållbara människor är en serie föreläsningar som vill lyfta fram olika perspektiv som främjar människan. Under våren kommer tre föreläsare till Tegs kyrka i Umeå. Hur gör vi för att bli mer hållbara människor?

Konserter och musik i kyrkan

Ladda ner musikfoldern och planera vårens musikäventyr i kyrkan! I vår kan du gå på 70 konserter i Holmsunds och Umeås kyrkor med körer, solister, orkester och orgel.

Hitta till Ersmarkskyrkan

Ersmarkskyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS Ersmark och Umeå stadsförsamling

Adress
Gamla Ersbodavägen 114
906 37 Umeå
Busshållplats Ersmark Bron

E-post  umea.stadsforsamling@svenskakyrkan.se
Telefon
 090-200 25 00
Ersmarkskyrkans bankgiro 5386-7594, 
swish 123 699 12 77

Koordinater
Latitud 63.882872 
Longitud 20.317467
Klicka här för att se en karta>

Bli volontär

Lys upp någons dag genom att ge av din tid och engagemang. Som ideell engagerar du dig för en särskild uppgift under en bestämd tid. Det kan vara längre eller kortare uppdrag.

Håll koll på vad som händer

Predikoturen har bytt plats. Så här fortsätter du att hitta allt som händer i Umeås kyrkor.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Det händer i kyrkan

Vill du prata om Gud med andra, kanske på finska? Äta god mat och umgås? Sjunga i kör, även om du tycker att du inte kan? Eller vill ditt barn träffa kompisar och göra roliga saker? 

Dop, bröllop och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Tidningen Spira

Spira är en tidning om livsfrågor och tro, som delas ut gratis till alla hushåll i Umeå fyra gånger per år. Tidningen finns också i din närmaste kyrka.