Konfirmation 2023

Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam. Förra året var det 30 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år. Här kan du läsa om konfirmationsalternativen som finns på Östermalm.

Konfirmation är viktigt! Tycker vi i alla fall...

Att konfirmeras idag handlar till stor del om att ha roligt och träffa nya kompisar. Men det är också ett tillfälle att prata om stora och spännande frågor.

  • Vad har Gud med mig att göra?
  • Hur är man en bra människa?
  • Behövs Jesus?

Konfirmationstiden är en tid att testa och lära om kristen tro. Konfirmandens frågor, kunskaper och personlighet är med och påverkar hur konfirmations- tiden blir. Det är en av anledningarna till att de allra flesta som konfirmeras tycker att det är roligt och utvecklande.

På Östermalm erbjuder Svenska kyrkan flera konfirmationsalternativ med t ex årsläsning och sommarläger på olika platser i Sverige.

Förhoppningen är att alla ska finna något som passar just dem. Det spelar ingen roll om konfirmanden bor i Engelbrekts, Hedvig Eleonora eller Oscars församling. Man anmäler sig till det alternativ som passar bäst, oberoende av vilken församling man tillhör.

Det viktigaste med konfirmationen är du, vad du vill och vilka frågor du har. Det du vill och känner blir en viktig del av din konfirmationstid.

Du kan även gå in på Svenska kyrkans hemsida för att se samtliga alternativ som finns runt om i Sverige.