Tack för 2015!

Nyhet Publicerad Ändrad

Tack för ett inspirerande 2015 och välkommen att dela vår gemenskap 2016. Läs mer om Alvesta församlings händelserika år och ta del av ett urval av bilder från 2015. Med önskan att vi ses i våra kyrkor och verksamheter 2016!

Länkar till

Januari
Fortsatt bra service:
-Jag vill sprida arbetsglädje och kunna ge en fortsatt bra service! säger Ulla Sigfridsson, Alvesta församling nya kanslist.

Februari
KÄRLEK
- veckans tema på Hagaskolan i årskurs 7! Kärlek, relationer och värderingar. Diskussion, drama och lekar!

Mars
Påskens löfte: - någon att lita på!
Ljuset har återvänt efter en lång, mörk vinter då hela naturen verkar frusen och död. Det är som om påskens budskap och livets och dödens hemlighet finns invävd i själva naturen.

Elisabet Cárcamo Storm ny kyrkoherde
Elisabet Cárcamo Storm har av kyrkorådet erbjudits tjänsten som ny kyrkoherde i Alvesta församling och tackat ja. Hon är för närvarande komminister i Alvesta församling.Alvesta församling först ut med integrationsprojektet Bron
– Svenska kyrkan är i dag genom samverkansprojekt för nysvenskar en medspelare i samhället. Ett av samverkansprojektetens syfte är att bygga nätverk där ideella krafter och myndighetsinsatser synkroniseras för att ge bästa stöd till en god integration. Tanken är att man tillsammans bär verksamheten efter det att projekttiden avslutats, säger Jonas Löhnn från Växjö stift.Välkommen biskop Fredrik Modeus!
"Guds nåd är allt du behöver" är biskop Fredrik Modéus valspråk. ”Var inte rädd. Du är älskad"
– Med Guds kärlek vågade jag till slut ta steget, säger Ann-Christine
Roxberg, präst och föreläsare. Min innersta längtan och min bön: att våga vara den jag är – vilar nu i kärleken från Gud. ”Var inte rädd. Du är älskad”, blev hennes uppmaning till oss denna soliga vårmorgon vid Kvinnofrukost i Alvesta församlingshem.

Augusti
Nya barngrupper
– Vi drar igång nya barngrupper under vecka 37. Verksamheten har vuxit och i samband med Lena Karlssons pension och tillträdet av ny kyrkoherde tycker vi det är ett bra tillfälle att göra en förändring, säger Maria Magnusson.

Glädje och gemenskap vid kyrkoherden Elisabet Cárcamo Storms installation.
CAfÉ LIVET OCH CAFÉ HOPPET
Våra gränsöverskridande mötesplatser. Den ena är i Hjortsberga församlingshem - Café Hoppet och den andra -Café Livetär i Kyrkskolan, Alvesta . Alla mellan 0 - 100 år är välkomna!
Torsdagar är cafét öppet.